У МЗС розповіли, що потрібно для введення віз у Росію

У МЗС розповіли, що потрібно для введення віз у Росію
Для запровадження візового режиму з Росією необхідно врахувати низку політичних, юридичних і технічних складових.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, – пише ТСН із посиланням на УНІАН.

«Питання введення візового режиму з Російською Федерацією, дійсно, надзвичайно складне. МЗС буде готове до запровадження, якщо буде ухвалене відповідне політичне рішення», – наголосила вона.

За словами Беци, слід врахувати певні фактори і «дуже виважено і збалансовано підходити до нашої стратегії щодо візового режиму з РФ», адже в Росії перебуває 3-4 мільйони громадян України.

«Треба розуміти, що в нас є територія Крим, яка тимчасово окупована, тобто, як тоді буде діяти в'їзд до території Криму, якщо Росія запровадить дзеркальні заходи – теж візовий режим. Це ж все-таки наша територія, ми ж не будемо в'їжджати туди за візами», – додала речник МЗС.

Ще одним дуже важливим питанням Беца назвала «неконтрольовану ділянку кордону, яка існує і через яку Росія продовжує постачати зброю, найманців і техніку на непідконтрольну територію».

«Тут є дуже багато аспектів, які треба врахувати. Є також аспект технологічний або технічний, який безпосередньо стосується МЗС. Міністерство закордонних справ має бути також, якщо буде ухвалене відповідне політичне рішення, підготовленим технологічно», – сказала вона, зауваживши, що Україна в РФ має п'ять дипломатичних представництв: посольство, два генконсульства та два консульства.

Представниця відомства запевнила, що у разі введення візового режиму потрібно буде набагато більше людей, «набагато більше співробітників, які будуть працювати в Росії, для того, щоб надати візу, а також буде потрібна і технічна база, і матеріальна база, нам будуть потрібні додаткові кошти».

«Насправді, це питання не настільки просте, воно має дуже багато складових, як політичних, юридичних, так і технічних», – підсумувала Беца.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У МЗС розповіли, що потрібно для введення віз у Росію
31 травень, 2017, 12:52