Ми доб’ємося закриття Ковельського ветсанзаводу, - Гузь

Ми доб’ємося закриття Ковельського ветсанзаводу,  - Гузь
Громада доб’ється закриття Ковельського ветсанзаводу, утилізації решток та рекультивації землі.

На цьому наголосив народний депутат Ігор Гузь в ефірі телепередачі «Ми Вас обирали» телеканалу «Нова Волинь», відповідаючи на запитання телеглядачки з Ковеля.

«Вже десятки років люди страждають від нестерпних запахів ветсанзаводу. Нам вдалося винести цю проблему на загальноукраїнських рівень та із допомогою ЗМІ всі про це дізналися».

Нагадаємо, що нардеп Ігор Гузь у березні особисто відвідав Ковельську філію ДП «Укрветсанзавод» та неодноразово підтримував ковельчан, зустрічався із ними, організовував зустрічі у Києві із представниками Державної екологічної інспекції та міністерства екології і природних ресурсів. Також під час брифінгу в Раді разом із громадськістю наголошував на важливості ліквідації цього заводу.

«Це питання сколихнуло нашу область. Уряд виділив з резервного фонду 17 мільйонів гривень на його закриття. Це великий плюс. Також, 30 травня, вранці, мій помічник Ігор Верчук, який проживає в Ковелі, відвідав на запрошення Віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва, тематичну нараду в Києві. Деталі знатиму згодом», - розповів він.

Ігор Гузь поінформував телеглядачів, що цього тижня матиме зустріч із активістами, які протестують проти роботи заводу.

«Зараз на території заводу встановлено котел, який спалює щодня 10 тонн відходів. Це мало. Фактично 200 днів потрібно, щоб все спалити. Можна спалювати і 30 тонн решток за один день. Але факт залишається фактом: сьогодні приблизно ще 2 тисячі тонн відходів тварин знаходяться на території заводу!», - відповів Гузь.

«Ми разом з командою намагаємося реагувати не тільки на питання округу, а й Волині, Україні, і загалом на ті питання які є «гарячими». Думаю, що ми доб’ємося закриття Ковельського ветсанзаводу, утилізації решток та рекультивації землі!», - резюмував нардеп.

Також в ефірі телепередачі йшлося про ризики та переваги безвізу, ситуацію з транзитними авто, про медичну реформу, візовий режим з РФ, роботу правоохоронних органів, ситуацію із Ковельським “Укрветсанзаводом”, закриття соціальних мереж, про роботу з виборцями та лобіювання субвенції на соціальні заклади в окрузі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А відходи тваринництва та м'ясопереробних підприємств привеземо Гузю додому?
Відповісти
Останні новини
Ми доб’ємося закриття Ковельського ветсанзаводу, - Гузь
31 травень, 2017, 16:55