У дитсадку на Херсонщині отруїлися десятки малюків

У дитсадку на Херсонщині отруїлися десятки малюків
У місті Гола Пристань на Херсонщині сталося масове отруєння в дитсадку. До інфекційної лікарні потрапили 21 дитини та 6 дорослих, але постраждалих значно більше.

Про це повідомляє ТСН.

Садочок «Берегиня» до сьогодні вважався найкращим в місті. Тепер заклад закритий на карантин – протягом тижня там усе мають продезінфікувати. «Ніхто не хотів цього, ви самі розумієте. Ми самі зацікавлені знайти причину. Карантин з 29 числа по 6 включно, 7 числа ми відкриваємся», - розповіла завідувачка Тамара Бурдига.

Дідусь однієї з постраждалих переповідає симптоми: температура до 40 градусів, нудота, пронос.

Зараз у лікарнях діти, працівники садочка і батьки. «Висіяна в чотирьох чоловік сальмонела з калу. Стан двох дітей важкий, решта всі середньої тяжкості», - розповіла заступник головного лікаря Херсонської обласної інфекційної лікарні Ольга Тимошенко.

Батьки кажуть, що про масове отруєння в садочку свідомо не говорили кілька днів – приховували. «Ніхто ні про що не говорить. І зустрівши батьків із нашої групи, вихователь нам сказала, що з нашої групи ніхто не захворів», - нарікає мама постраждалої дитини Ольга Слюсар.

«Швидка приїхала, і, коли ми сказали, що ми ходимо в третій садик – а, ну все зрозуміло, бо в нас вже це сьомий виклик за сьогодні», - розповів батько постраждалої дитини Василь Томенчук.

Що стало причиною отруєння, батьки лише припускають. «Сирники. Я думаю, що це через сирники. Якщо вже чутно, що це сальмонельоз, то значить, погано пропекли», - вважає мати постраждалої дитини Ольга Бутенко.

Крім аналізів хворих, фахівці взяли проби продуктів та усього, з чим могли контактувати діти та працівники дитсадку. «Близько 140 змивів було взято, п'ять проб води і близько 20 проб харчових продуктів», - розповіла завідувач відділом епіднагляду і спостереження інфекційних захворювань Херсонського обласного лабораторного центру Наталія Єремєєва.

Джерело сальмонельозу, від якого постраждали діти та дорослі, фахівці обіцяють повідомити за два дні.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: отрута, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.