Пояснили, як проходитиме призов офіцерів запасу до ЗСУ

Пояснили, як проходитиме призов офіцерів запасу до ЗСУ
Кількість офіцерів запасу, яких призиватимуть на військову службу, буде незначною.

Про це розповів представник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, – повідомляє УП.

«Якщо поділити ту кількість осіб, яких будуть призивати, на 25 адміністративних одиниць, то будуть десятки з області. Тобто, незначна кількість», – зауважив представник ЗСУ.

Він також додав: «Не складе проблеми відібрати цю кількість серед офіцерів запасу, враховуючи те, що за останні сім років у нас підготовлено 70 тисяч (офіцерів первинного офіцерського складу, які отримали військову підготовку у військових навчальних закладах, але не служили)».

Водночас, загальна чисельність призваних у кожній області буде залежати від кількості військовозобов’язаних офіцерів запасу, які перебувають на обліку.

«Є загальна чисельність (офіцерів, яких треба призвати), і залежно від кількості військовозобов’язаних офіцерів запасу, які перебувають на обліку, там буде розподіл. Це все залежить від облікових даних», – розповів Венскович.

Крім того, роз'яснення щодо призову опублікували на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook. Так, у Генштабі наголошують, що офіцери не залучатимуться до сил АТО без їхньої особистої згоди та укладання відповідного контракту.

Крім того, відповідно до наказу Міноборони, строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пояснили, як проходитиме призов офіцерів запасу до ЗСУ
01 червень, 2017, 08:40