Безвіз - це перемога, але через бардак на митницях може бути колапс, - Гузь

Безвіз - це перемога, але через бардак на митницях може бути колапс, - Гузь
Своє бачення ризиків та переваг від надання для України безвізового режиму озвучив народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ігор Гузь в прямому ефірі телепрограми «Ми Вас обирали» телеканалу «Нова Волинь».

Нагадаємо, що 11 червня в Україні має запрацювати безвізовий режим з Європейським Союзом.

«Безвіз - це перемога. Сьогодні багато «батьків» у цієї перемоги. Починалося це ще з часів Віктора Ющенка. Переможців багато і кожен нехай вішає собі «орден». Але це - величезний успіх», - зауважив нардеп.

Він висловив сподівання, що із безвізом, зменшиться корупція, що стосувалася різних візових моментів: «Критики кажуть, що не має за що їхати. Хто їздив, той і буде їздити. Згадаймо скільки було шахрайств, пов'язаних з виготовленням віз. Тому, безвіз для нас, це великий плюс».

Однак, на думку нардепа, через бардак на митницях може бути колапс. «Митні переходи на Волині: «Ягодин» та «Устилуг» - це бардак. Скільки не «б'юся» - держава не звертає на це увагу. Свого часу виділяли великі гроші на реконструкцію митного посту «Устилуг». Розікрали їх. Ще до Насірова (екс-голова ДФС) звертався не раз. Там повністю відсутня сервісна зона: гори сміття, немає де поїсти, відсутні санітарні кімнати, елементарної відпочинкової зони нема, - наголосив нардеп. - Земельні ділянки розкуплені. Замість того, щоб держава оголосила аукціон на цю землю, де можна було облаштували відпочинковий комплекс для подорожуючих, чи Магдональдс, на сьогодні там бардак. На превеликий жаль, держава на звернення та критику не реагує. Я далі буду звертатися, наполягатиму на облаштуванні належної сервісної зони у цьому митному переході».

Ігор Гузь також наголосив, що про інфраструктуру митних переходів «Ягодин» та «Устилуг», держава забула; «Треба приймати кардинальні рішення і виділяти на це ресурси і робити роботу. Чудово, що хоч зараз Петро Порошенко, під час свого візиту на Волинь, звернув увагу на розбудову ще одного переходу «Адамчуки-Збереже», щоб привабити туристів для відпочинку на Світязі».

Крім цих всіх моментів, Україну може спіткати і транспортний колапс, у зв’язку з постійними чергами на кордонах, через користування українцями авто на іноземній реєстрації. Здебільшого їх власники змушені щоп’ять днів виїжджати за межі країни.

Нещодавно народний обранець звернувся безпосередньо до Прем'єр-міністра з проханням врегулювати це питання, адже в Україні більше мільйона людей користуються такими машинами. Зокрема, в окрузі нардепа, - кожна третя родина.

«Президент, будучи на Волині, сказав, що припинить це. Я категорично з цим не згоден. Ця проблема складається з різних сторін. Але логіка цих всіх людей проста, у моїх виборців, – немає можливості купити добротного автомобіля. Тому, закликав Гройсмана «не сидіти в кущах», а врегулювати це питання. Запросити до обговорення всі сторони: активістів, представників цих асоціацій, голів ОДА прикордонних регіонів, митної, фіскальної, та прикордонної служби».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ООН 60% людей українців бідні, перемога, жах, як політики далекі від людей.
Відповісти
Останні новини
Безвіз - це перемога, але через бардак на митницях може бути колапс, - Гузь
01 червень, 2017, 10:15