«Нафтогаз» виграв справу проти «Газпрому»

«Нафтогаз» виграв справу проти «Газпрому»
НАК "Нафтогаз України" отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК у Facebook, - пише Обозреватель.

Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу НАК "Нафтогаз України" про перегляд ціни в контракті на поставку газу з "Газпромом" з урахуванням ринкових умов.

Попереду процедура обчислення взаємних вимог, а також рішення за транзитним контрактом.

Глава НАК Андрій Коболєв заявив, що вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.

Рішення Стокгольмського арбітражного інституту дає відповіді на правові питання в суперечці за контрактом 2009 року щодо постачання газу між "Нафтогазом" і "Газпромом", пояснює заступник міністра закордонних справ України Олена Зекраль.

"Їх позиція з ключових питань виявилася такою: умову "бери або плати" (левова частина фінансових вимог "Газпрому") скасовано повністю; заборона реекспорту скасована повністю; формула ціни переглянута з 2014 року - європейська ціна. Це однозначна перемога. Євроінтеграція в силі", - додала заступник міністра.

Станом на початок квітня 2017 року, взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за договором купівлі-продажу газу з урахуванням штрафів і відсотків становили близько $45,7 млрд і $17,9 млрд відповідно.

Фінансові претензії "Нафтогазу" за контрактом включають у себе відшкодування переплати за газ ($17,9 млрд), претензії "Газпрому" - неоплачені рахунки в частині спірної ціни за листопад 2013 - травень 2014 рр. ($2,9 млрд) і оплата не поставленого газу на вимогу "бери або плати" ($42,8 млрд).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Нафтогаз» виграв справу проти «Газпрому»
01 червень, 2017, 10:54