Через дії Поліщука та міськради прогрес у запровадженні електронного квитка може бути знищений, - фахівець

Через дії Поліщука та міськради прогрес у запровадженні електронного квитка може бути знищений, - фахівець
Луцьк – в трійці лідерів із напрцювань для запровадження електронного квитка в громадському транспорті. Проте всі напрацювання можуть бути втрачені, якщо Луцькрада не прийме відповідне рішення.

Про це під час прес-конференції 2 червня розповів Віталій Васильків, директор ТОВ «Системний зв'язок».

Зокрема він доповів проведену роботу з підготовки автоматизованої системи оплати проїзду. «Запроваджено тестовий режим, була розроблена стратегія запровадження на весь пасажирський транспорт, в тому числі і для приватних перевізників», – каже він.

За його словами, стратегія має бути обговорена та представлена місту. Проте, як переконує посадовець, доля електронного квитка залежить від міської ради, адже депутати мають прийняти рішення про виділення коштів та запуск системи.

«Електронний квиток дасть прозорість стосунків між пасажирами та підприємством ЛПЕ. На другому етапі запуску такої системи можуть бути підключені приватні перевізники. Це дасть можливість вести прозорий розрахунок за пасажирообігом», – пояснює Васильків.

Проте посадовець побоюється, що, не розібравшись в технології та вартості, Луцькрада може прийняти неправильне рішення, знищивши напрацювання.

ЧИТАТИ: «Прохання» піти по-хорошому від нового виконкому отримував два рази, - директор луцького депо

«Такі проекти є складними і для кожного міста створюються індивідуально. Розробка дизайну, системи оплату проїзду, методів контролю, правил перевезення та інше коштує досить недешево. Керівник ЛПЕ має активну позицію, і місто змогло отримати такі чудові результати. Але ми змушені призупинити провадження, оскільки на крайній сесії не заклали в бюджет коштів для розрахунків близько 2 мільйонів. В грудні 2016 уже виділили на термінали кондукторів мільйон, з чого і розпочалася робота», – каже Васильків.

«Щодо заяви Поліщука, то, я думаю, що він погарячкував, щоб приймати такі рішення, треба розбиратися в системі та бачити можливість розвитку. Ми запровадили систему диспетчеризації, і жителі могли спостерігати за рухом тролейбусів. Сьогодні ми змушені призупинити ці сервіси, бо не знаємо, чи буде фінансування від влади», – додає він.

За словами директора товариства, за умов фінансування, з липня може відбутися повний запуск. «Якби виділили 2 мільйони та дали дозвіл на запуск системи, то система сповіщення та електронний квиток і GPS-моніторинг з липня працювали б. Якщо сесія не підтримає, то той мільйон, що уже витрачений на валідатори, буде втрачений», – резюмував Васильків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через дії Поліщука та міськради прогрес у запровадженні електронного квитка може бути знищений, - фахівець
02 червень, 2017, 10:36