Польща може надати Україні близько 25 мільйонів євро кредиту

Польща може надати Україні близько 25 мільйонів євро кредиту
Польща готова надати Україні близько 25 мільйонів євро кредиту для модернізації пунктів пропуску.

Про це йшлося під час наради у Волинській облдержадміністрації, що відбулася 24 травня за участі Президента України Петра Порошенка.

Як зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк, планується модернізувати, зокрема, міжнародний пункт пропуску «Устилуг». Для цього будуть залучати в тому числі і кошти країн-сусідів. Для прикладу, Польща готова надати близько 25 мільйонів євро кредиту для того, аби покращити та розширити інфраструктуру пунктів пропуску в Україні. Разом з тим, як зазначив Петро Порошенко, кошти на облаштування пунктів пропуску має шукати і місцева влада.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик попросив Президента України Петра Порошенка дати доручення Кабміну, аби прискорити створення нового пункту попуску на українсько-польському кордоні у межах Волині. Володимир Гунчик нагадав, що спільно з фіскальною службою та профільними міністерствами працюють над створенням пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», і волинянам не завадила б допомога Президента. Петро Порошенко пообіцяв розглянути це питання.

«Модернізація існуючих пунктів пропуску, а також створення нових пунктів пропуску, гостро актуальна в умовах запровадження безвізу і збільшення кількості осіб, які перетинають кордон, – наголосив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. – Це питання – одне з пріоритетних у роботі Волинської митниці».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польща може надати Україні близько 25 мільйонів євро кредиту
01 червень, 2017, 18:56