Якщо «вигриземо» волинянам додатковий госпітальний округ, це ж людям у плюс, - Гузь

Якщо «вигриземо» волинянам додатковий госпітальний округ, це ж людям у плюс, -  Гузь
Якщо на Волині буде додатковий госпітальний округ, то це буде найкраще для людей.

На цьому наголосив народний депутат Ігор Гузь в ефірі телепрограми «Ми Вас обирали», в ході якої обговорювали хід медичної реформи в Україні та в області зокрема, - інформує прес-служба народного депутата України.

Обранець висловив обурення з приводу того, що керівництво ОДА не чує громаду і не відстоює у Києві думку та бачення волинян у напрямку збільшення госпітальних округів у області.

«Пан Гунчик (голова ОДА) вчергове «жме свою лінію» про те, що в нас має бути тільки три госпітальні округи. Нещодавно в медіа озвучували це. Коли місяців два назад до обласної ради приїхали 200 людей, які закликали створити більше таких округів. То, пан Гунчик «хвоста прижав», і каже: я буду, як люди скажуть. А тепер вже він набрався сили після приїзду президента і каже: все ж таки буде три. Думаю, треба привезти до ОДА не 200, а 500 чоловік з Любомля, Камінь-Каширська та Володимира, де люди аргументовано вимагають додаткові госпітальні округи. Про це вже сказано-пересказано. Я кажу, давайте включимося. От є три, можливо зараз затверджені у містах Ковель, Луцьк і Нововолинськ. Якщо ми «вигриземо» ще додатковий госпітальний округ, це ж людям плюс, чи в Камінь-Кашрську, чи в Любомлі, чи у Володимирі», - зауважив він.

Ігор Гузь також підкреслив, що неодноразово планував зустріч з цього приводу зустрітися з в.о. міністром охорони здоров’я Ульяною Супрун: «У питанні госпітальних округів декілька разів хотів зустрітися з Уляною Супрун аби довести свою позицію. Я і Ірина Констанкевич. Але не зміг попасти до пані міністерки. Тому розумію захоплення багатьох. Так само підтримую багато рішень пані Уляни Супрун. Яякщо вона буде дослухатися до Володимира Гунчика, який, на жаль, діє всупереч інтересам волинян, нічого хорошого ми не отримаємо».

До слова, народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич ще кілька місяців тому порушували питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів на зустрічах у профільному міністерстві, також спільно із волинськими медиками провели у парламенті тематичний брифінг.

Своє бачення тоді озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів. Була також зустріч нардепів та громади із заступником міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

Нагадаємо: громада Волині наполягає на створенні шести госпітальних округів з центрами у Володимирі-Волинському, Любомлі, Нововолинську, Ковелі, Луцьку та Камені-Каширському.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До суду конституційного за порушення Конституції України, а людей на мітинги, це популізм роботи.
Відповідно до ст. 49 Конституції України кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Відповісти
Децентралізація - це голокост, паталогія, злочин, геноцид Конституції України!
«ВИ»… Конституції України має вказати на місце системі та покарати профанацію такої діяльності, коли - це злочин.
Реформа децентралізації вимога МВФ та профанація міністерств, які за незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Добровільне об'єднання громад, за власним бажанням, а діє примус фінансовий та демографічний; держава фінансує і забезпечує діяльність медицини і освіти…соціально захищені статі Бюджету України. Заклади охорони здоров'я існуюча мережа таких закладів не може бути Скорочена. Закриття освітніх закладів І-ІІІ ст. є Дискримінацією: «Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.» Право на працю коли «Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення.» Право на життя...! В Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування. Добровільно, за власним бажанням в правовому полі це проведення плебісциду (референдуму)....
Відповісти
Вимоги статті 49 Конституції України щодо заборони скорочення існуючої мережі закладів охорони здоров’я та недопущення ліквідації та реорганізації закладів охорони здоров’я.
Закон втановлює норму прямої дії заборону вчинення органами державної влади та їх посадовими особами дій, прийняття нормативно-правових актів, які порушують конституційну вимогу про заборону скорочення існуючої мережі державних і комунальних закладів охорони здоров’я України.
Відповісти
Останні новини
Якщо «вигриземо» волинянам додатковий госпітальний округ, це ж людям у плюс, - Гузь
02 червень, 2017, 14:02
У Росії пішов сніг
02 червень, 2017, 13:57