На Ковельщині столітній пам'ятник «заляпали» цементом

На Ковельщині столітній пам'ятник «заляпали» цементом
На Ковельщині робітники «заляпали» цементом написи на столітньому пам'ятнику - могилі лейтенанта Австро-Угорської імператорської армії.

Про це повідомляє Район.Ковель.

Знаходиться обеліск на території Дубівської об’єднаної територіальної громади у лісопосадці, неподалік міської вулиці Володимира Кияна (колишня Ватутіна).

Це могила лейтенанта 99-го піхотного полку Австро-Угорської імператорської армії, якого було поховано в липні 1916 року в ході Брусиловського прориву.

Вищерблений кулями монумент вирішили «підштукатурити», очевидно, з ініціативи сільської влади. Для робітників столітні написи не мали жодної історичної цінності, а тому частину їх вони по-варварськи заляпали цементом.

В своєму ілюстрованому путівнику по Волині, який видано в 1929 році, польський дослідник Мечислав Орлович (Mieczyslaw Orlowicz) вказує, що кладовище «на Гірці» («Na Gorce») стало місцем поховання 1820 німецько-австрійських і 300 польських вояків.

Відомо, що 99-й піхотний полк мав назву: «Король еллінів» («König der Hellenen»). Його бойові підрозділи з 8 серпня 1914 р. по 8 жовтня 1917 р. брали участь у Першій світовій війні на східному театрі військових дій, після чого були передислоковані на Італійський фронт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикро,, що самодіяльність і непрофесіоналізм ініціаторів такої реставрації призвела до наслідків, які ми бачимо на фото. Звісно я хотів би бачити нашу громаду настільки спроможною, що могла б дозволити собі реставрацію всіх пам'ятників, які стоять на цвинтарях на нашої громади. Можливості нашого бюджету обмежені і таких робіт ми не замовляли. На даний час перед громадою стоять інші більш важливі завдання що потребують капіталовкладень. З роботою Дубівської сільської ради ви можете познайомитись на офіційному сайті http://dubivska.gromada.org.ua/ та на сторінці Дубівської сільської ради у facebooс.
Відповісти
Останні новини
На Ковельщині столітній пам'ятник «заляпали» цементом
04 червень, 2017, 08:45