Микола Жулинський презентував у Луцьку нову книгу

 Микола Жулинський презентував у Луцьку нову книгу
2 червня в приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок відбулася презентація книжки Миколи Жулинського «Моя Друга світова».

Микола Жулинський – український літературознавець, письменник та критик, академік НАН України, директор Інституту літератури. Також він відомий політичний і громадський діяч.

Модератором події став директор театру ляльок Данило Поштарук і він представив її як творчу зустріч. Оксана Каліщук, доктор історичних наук, розповіла, яку наукову цінність становить книжка. Також до слова були запрошені письменник та науковець Ігор Павлюк, журналіст Іван Корсак, журналіст та письменник Володимир Лис.

Привітав свого дідуся з випуском книги внук Олесь. Хлопчик ще школяр, але вже її прочитав. Олесь розповів присутнім, що книга цікава молодому поколінню насамперед подіями, які пережили наші предки та як вони вплинули на сьогодення.

Автор коротко ознайомив читачів з темою книги: вона про події на території Волині в період Другої світової. Війна увірвалася в життя письменника, коли він ще був трирічною дитиною і вплинула на все його подальше життя. Книга базується на реальних історичних подіях, використано архіви СБУ, а саме документи, які поступали в НКВД для боротьби з УПА та українськими націоналістами.

Микола Жулинський піднімає тему Волинської різні та аналізує, що стало причиною тієї жахливої події. Книжка ілюстрована історичними світлинами.

ТЕКСТ - Леся КАСЯНЧУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Микола Жулинський презентував у Луцьку нову книгу
05 червень, 2017, 08:10