Патріарх Філарет у Луцьку очолив празник собору. ФОТО

Патріарх Філарет у Луцьку очолив празник собору. ФОТО
У День Святого Духа відбулося урочисте відзначення храмового свята кафедрального собору Святої Трійці.

Божественну Літургію з цієї нагоди правило духовенство під проводом Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, - повідомили у прес-службі волинської єпархії УПЦ КП.

За Відправою з Його Святістю служили: митрополит Черкаський і Чигиринський Йоан, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Володимир Вакін, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інші декани, священнослужителі нашої та інших єпархій. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мойсіюк).

Серед численних мирян, які взяли участь у торжестві, були заступник голови ОДА Світлана Мишковець, секретар міськради Ігор Поліщук, інші представники місцевої влади.

Наприкінці Служби Божої Святійший промовив 30-хвилинну проповідь про дію благодаті Святого Духа в історії і сучасності. Завершуючи слово, Першоієрарх поділився міркуванням, коли в Україні завершиться війна. Для цього необхідно, щоб і влада, і весь український народ покаялися в гріхах, зокрема, корупції, та стали на дорогу правди. Повний текст проповіді буде опубліковано пізніше.

Після традиційного хресного ходу навколо собору владика Михаїл, представники місцевої влади висловили Патріархові подяку за візит, побажавши здоров’я та сили служити й молитися за Україну.

Святкову Відправу транслювало в прямому ефірі Волинське державне телебачення (повтор – о 19:00). Коментували викладач ВПБА Ігор Сацик і керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у кожного - своя правда, власноруч сотворені ідоли.
Відповісти
А чому "празник", а не свято???
Відповісти
Останні новини
Патріарх Філарет у Луцьку очолив празник собору. ФОТО
05 червень, 2017, 15:36