Енергозбереження «по-нашому»: лучани нищать «економні» лампи

Енергозбереження «по-нашому»: лучани нищать «економні» лампи
У будинках, які обслуговує житлово-комунальне підприємство №2, мешканці нищили встановлені за кошти підприємства енергозберігаючі лампи.

Про це під час виконкому 7 червня повідомив директор ЖКП №2 Микола Грабарчук.

У компетенції роботи підприємства – обслуговування будинків частково на проспекті Волі, Київському майдані, Дубнівській, проспекті Відродження, вулиці Ветеранів. Грабарчук повідомив, що наразі вже майже всі будинки переведені на поквартирний облік енергії, внаслідок чого вдалося зекономити кошти.

Наслідком дій з енергозбереження також стали значні зменшення обсягів споживання електроенергії, які скоротилися у понад 3 рази порівняно з минулими роками.

До слова, у тих під’їздах, де встановили такі лічильники, економія енергоспоживання зросла в 3-4 рази. Загалом встановили 662 лічильники нового зразка, понад півтисячі з них купили за кошти підприємства, а у 2015 році один прилад коштував понад 400 гривень.

За словами Грабарчука, мешканці не надто охоче хотіли купувати лічильники. Наразі у ЖКП працюють над встановленням LED-ламп. «Ставлення населення залишає бажати кращого», – зауважив керівник ЖКП. Адже, за його словами, майже половина попередньо встановлених енергозберігаючих ламп «знищили» самі мешканці.

Проте таку роботу продовжують, та цьогоріч вже встановили 300 таких ламп. Переважно йдеться про перші поверхи будівель та освітлення ліфтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Енергозбереження «по-нашому»: лучани нищать «економні» лампи
07 червень, 2017, 10:03