70 днів очікування, брехні та інтриг: вибори мера Луцька можуть відбутися у вересні

70 днів очікування, брехні та інтриг: вибори мера Луцька можуть відбутися у вересні
На 70-ий день після отримання відповідних повноважень в.о. мера Луцька Ігор Поліщук (на фото) відправив до Ради лист, який є підставою для призначення виборів міського голови.

Нагадаємо, в березні після "перевороту" в міській раді, в результаті якого з посади усунули секретаря Юлію Вусенко, Ігор Поліщук став в.о. міського голови Луцька. 29 березня міська рада вже під його головуванням підтримала рішення про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка у зв’язку зі смертю.

Для того, щоб Верховна Рада призначила вибори мера обласного центру Волині, наступним кроком мав стати відповідний лист до парламенту. Однак нова влада міста змогла це зробити аж за 70 днів після 29 березня.

7 червня відбулося засідання профільного комітету Ради, голова якого Сергій Власенко повідомив, що лист надійшов, але 7 червня і факсом. Спочатку комітет розгляд питання відклав, але під час засідання оригінали таки отримав. Тож народні депутати рекомендували призначити вибори на 24-е вересня. Тепер рішення за Верховною Радою.

Цікаво, що вчора, 6 червня, Ігор Поліщук повідомив у Facebook: "Лист вже надісланий і знаходиться на розгляді Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ. Сподіваюсь, що вже завтра відповідний Комітет прийме рішення про якнайшвидше призначення позачергових виборів Луцького міського голови".

Проте, враховуючи заяву Власенка під час засідання Комітету, в.о. мера написав неправду.



Також нагадаємо, що 2 червня суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Пушкарчук задовольнила позов Юлії Вусенко до міськради частково. Зокрема, постановила її поновити на посаді секретаря.

7 червня вона прийшла до міської ради та передала відповідні документи Ігорю Поліщуку. На це він заявив, що рішення про його усунення з посади має ухвалити міська рада. Однак суддя у постанові чітко вказала, що цього не потрібно.

Попри це на завтра, 8 червня, Ігор Поліщук скликає позачергову сесію міськради, аби розглянути питання щодо поновлення Вусенко. Напевне для того, щоб зняти із себе відповідальність за невиконання, адже проти колегіального органу правоохоронці справу відкривати не будуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комсомолькая команда уся на нЭрвах
Відповісти
Не занимайтесь сублимацией.
Независимой мыслью и не пахнет.
Ничево святова!
Відповісти
Лист Поліщука після рішення суду є яскравим підтвердженням шарлатанства та шахрайства з боку молодих дарувань на чолі з лідером "Батьківщини", котрі свого часу маніпулятивно захопили владу у Луцьку. Правоохоронці мали б під мікроскопом передивитися всі рішення міськради за цих 70 днів, адже рейдерства ради народу не буває!!!
Відповісти
Посадити на х...всіх,хто до цього причетний.І тих депутатів,хто продався.Щоб бабло поперек горла стало..
Відповісти
Зборисько самих породистих мудаків луцьких
Відповісти
Останні новини
70 днів очікування, брехні та інтриг: вибори мера Луцька можуть відбутися у вересні
07 червень, 2017, 16:46