Соліст гурту «Мері» презентував у Луцьку свою книгу

Соліст гурту «Мері» презентував у Луцьку свою книгу
Лідер гурту «Мері» Віктор Винник презентував у Луцьку свою першу книгу «90/60/90», не утримався він також і від виконання кількох пісень під гітару.

Зустріч відбулася 6 червня у приміщенні книгарні «Є», - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Як зазначив Віктор Винник, незважаючи на назву, книга «90/60/90. Без імен» не має жодного відношення до фешн-індустрії. Це, скоріше, збірка реальних історій, які мали місце в 90-х роках «минулого століття минулого тисячоліття» із самим автором та його друзями, знайомими. Також до книги увійшли тексти пісень із усіх чотирьох альбомів гурту «Мері».

Співак розповів теж, чому взагалі вирішив взятися за написання книги. «Я мав раніше звичку розповідати своїм знайомим всілякі дурниці з життя», – зауважив він. І одного разу товаришка, «вперта дівчинка Юля», подала ідею зібрати та записати всі «байки» до однієї книги.

Останнім аргументом, який остаточно вплинув на рішення написати книгу, для Віктора стала книжка Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін».

«Коли я читав цю книжку, я в той момент їздив з Андрієм у Берлін продавати його манекени і «побєду», хоча й ніколи не був у Берліні», – відзначив Винник.

Написати всі історії, які згодом увійшли до видання, вдалося ще десять років тому, але довгий час не було змоги опублікувати книгу.

Як зізнався Винник, історії він записував у старих зошитах, якихось аркушах, які попадали до рук, під час подорожей у потягах, електричках, іншому транспорті. Саме тому він не вважає себе ані прозаїком, ані поетом, швидше – «графоманом-хуліганом».

Відповів Віктор і на запитання, чому написав саме про 90-ті роки.

«Це нібито досить заїжджена тема, про 90-ті багато написано, відзнято, намальовано та заспівано. 90-ті стали брендом, це був переломний період. Але мені завжди не подобалося, що до 90-х років минулого століття минулого тисячоліття прилипла приставка «лихі». Так, це був час розгулу криміналу, бандитизму, безробіття – не без цього. Разом із цим це був новий етап для країни. У ті часи відбувалося багато цікавих речей, і цією книжкою я хотів сказати, що 90-ті – не однобокий період, як це показують у серіалі «Бригада», – зазначив Винник.

Він підкреслив, що розповіді з книги правдиві й відбувалися з ним або його знайомими за часів студентства, яке Віктор провів у Івано-Франківську.

Не зміг він оминути й теми музики того періоду. Віктор пригадав, що у студентські роки його цінували в будь-якій компанії за те, що вмів грати на гітарі. Спеціально для луцької публіки музикант виконав декілька пісень із свого студентського репертуару.

Закінчив зустріч із лучанами Віктор, однак, піснею із останнього альбому гурту «Мері» «Я з України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.