Завтра в Луцьку - масштабний страйк тролейбусників

Завтра в Луцьку - масштабний страйк тролейбусників
Працівники Луцького підприємства електротранспорту завтра, 8 червня, страйкуватимуть.

Понад 50 тисяч пільговиків не зможуть скористатися послугами громадського електротранспорту, - повідомили організатори акції протесту.

Їхня основна вимога - погасити заробітну плату працівникам.

"Єдиною причиною заборгованості заробітної плати працівникам може бути невиплата підприємству з бюджету міста. А за це повністю відповідають депутати та в.о. міського голови. Тільки в минулому році за пільговиків з міського бюджету підприємству було заплачено майже 32 млн. гривень з бюджету. Це вдвічі більше за ті кошти, які підприємство саме заробило на послугах. Тобто підприємство фактично на дві третини виконує замовлення міста не перевезення пільговиків. Такі витрати покрити за рахунок власних резервів (за рахунок пасажирів, які платять) нереально. Тому загнати підприємство в боргову яму можна тільки одним способом – затримати виплати підприємству з місцевого бюджету", - кажуть страйкарі.

"Будь-які інші виправдання, чи то про валідатори, чи то про неефективного директора не мають жодного змісту, бо виплата заробітної плати та податки – це захищені законом статті, які оплачуються першочергово і автоматично. Ні директор, ні бухгалтер не здатні на це вплинути.
Ситуація більше нагадує шантаж керівника: роби як ми скажемо, бо не дамо зарплату людям. Якщо владі міста не подобається діяльність підприємства, є різні способи як цивілізовано діяти: можна організувати службове розслідування, написати звернення в прокуратуру, призначити перевірку тощо. Але категорично не можна робити те, від чого мають страждати невинні люди", - йдеться в їхній заяві.

Крім того вони вважають, що згодом ця заборгованість може призвести до відключення підприємства, а це означає і всіх мереж, від електроенергії; накопичення кредиторської заборгованості перед постачальниками; накопичення боргів перед всіма рівнями бюджетів; нарахування штрафних санкцій та пені, а згодом і банкрутства ЛПЕ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завтра жовта преса палиці накинеться на людей з інформацією, що це ще гріхи покійного Романюка. Вони завжди кивають на невістку, хоч її давно вже немає дома. І гріха не бояться.
Відповісти
Смішно дивитись, як на зупинках заходить по 10 пільговиків і 1-2 людини, які заплатять. Чому платники податків мусять оплачувати проїзд до старого базару толпам пенсіонерів? Вихід - зробити усім пільговикам проїзд по 1 грн хоча би.
Відповісти
і шо ніщєброди завтра пішодрала дадуть пробіг по Луцьку. Маршрутчики завтра на своїх коритах хапнуть не хіло.
Відповісти
"Сядь" на пенсію в 1200 грн., от тоді смійся. Питання ,чому платники податків мусять оплачувати проїзд толпам пенсіонерів, думаю,вже не виникне
Відповісти
в час пік ніяких пільговиків не може бути--таке враження.що ними їзьдять одні пільговики
Відповісти
завтра сам станеш пенсіонером будеш на кутні сміятись
Відповісти
чому сільські пенсіонери платять в транспорті, а міські ні. І куди їм щодня їздити? Тим біль багато пенсіонерів працює. Мало того, що в транспорті не платять, ще й молоді не дають працювати.
Відповісти
Останні новини
Завтра в Луцьку - масштабний страйк тролейбусників
07 червень, 2017, 16:28