У земельний конфлікт на Волині втрутиться прокуратура

У земельний конфлікт на Волині втрутиться прокуратура
У скандальну ситуацію із виділенням земельних ділянок у селі Воля Любешівська на Волині втрутиться прокуратура.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань земельних відносин 7 червня, - повідомили у прес-службі Волиньради.

Депутати розглянули звернення мешканців вулиці Шевченка у селі Любешівська Воля Любешівського району. Люди стверджують, що в їхньому селі роздали земельні ділянки під забудову, на яких упродовж десятків років селяни вирощували городину.

Представник громади Василь Котисько запевняє, що нинішній конфлікт спровокований діями сільського голови. Мовляв, земля роздавалася без попередніх громадських слухань, а головне без проекту детального плану території.

«На наші городи приїхала техніка і по посівах почала прокладати дорогу для нової вулиці», - розповідає пан Котисько. Разом з ним на засідання приїхали ще декілька жителів Любешівської Волі. Люди скаржаться, що вже зверталися до виконавчої влади області та до правоохоронних органів, але безрезультатно.

Представник прокуратури Леонід Скучинський запевнив, що його відомство знає про конфлікт в Любешівській Волі. «Люди до нас зверталися, але законодавство змінилося і органи прокуратури позбавлені права проводити перевірки. Це має робити управління Держгеокадастру. Вони проводили перевірку. Є інформація, що порушення були усунуті сільською радою», - зазначив прокурор.

Скучинський погодився, що рішення сільської ради, прийняті з порушеннями законодавтва, повинні бути скасовані. Він запевнив селян та депутатів обласної ради, що прокуратура повернеться до розгляду цієї проблеми, оскільки на сьогоднішній комісії він почув нову інформацію про відсутність містобудівельної документації, без якої сільска рада не мала права роздавати землі.

Комісія рекомендувала прокурору області взяти спрву під особистий контроль та через 20 днів повідомити депутатів обласної ради про результати роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У земельний конфлікт на Волині втрутиться прокуратура
07 червень, 2017, 19:19