У ПриватБанку розповіли про кредитну програму для ОСББ Луцька*

У ПриватБанку розповіли про кредитну програму для ОСББ Луцька*
У Луцьку працює програма щодо теплозбереження та енергоефективності для ОСББ та ЖБК. Тепер ці організації можуть отримати «теплі» кредити в сумі до 2 мільйонів гривень на сім років та без застави. Такі кредити розраховані на утеплення будинків, модернізацію систем освітлення, встановлення енергоефективних вікон та інше.

Про це повідомила керівник напрямку з активно-пасивних операцій МСБ Північно-Західного РУ «ПриватБанку» Тетяна Собчак під час прес-конференції у середу, 7 червня, у Луцьку.

Вона зазначила, що з квітня «ПриватБанк» став партнером державної програми Держенергоефективності з найнижчими ставками кредитування ОСББ та ЖБК - до 18%.

«ОСББ звертається в банк для отримання кредитів на енергоефективні заходи. Банк перераховує гроші на компанію, яка буде проводити ці заходи, підрядник виконує роботи, а ОСББ підписує акт виконаних робіт і надає його до банку. Далі банк передає інформацію в агентство з держенергоефективності, і ОСББ отримує своє відшкодування - мінімум 40% від вартості обладнання та матеріалів. Також є місцеві програми, які відшкодовують повністю відсотки по кредиту. Програма ця дуже унікальна і працює вже декілька років», - зазначила Собчак.

Компенсація держави складає від 40 до 70% від суми кредиту. Відсоток компенсації залежить від того, скільки співвласників квартир ОСББ отримує субсидії. Додатково компенсацію з таких позик надаватиме як місто, так і область.

Вона розповіла, що за минулий рік у Луцьку «теплими» кредитами від державних банків скористались більше 30-ти ОСББ. Наразі планують залучити більше таких об’єднань.

«Ми ставимо собі завдання побороти недовіру ОСББ до кредитів», - додала Тетяна Собчак.

«Наприклад, утеплення даху дає 10-тивідсоткове зменшення вартості опалення. Заміна металопластикових дверей дає ще 25%. Якщо говорити про повне утеплення будинку, то економія складатиме до 70%. Враховуючи, що кожен житель в кінцевому результаті отримує економію, і при цьому держава відшкодовує в районі 50% від вартості проектів, то просто смішно цим не скористатись. Можна зробити ремонт ліфтів, даху, під’їздів за рахунок «теплих» кредитів», - розповіла жінка.

Аби отримати такий кредит ОСББ, не потрібно робити початковий кредитний внесок та сплачувати комісію.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ПриватБанку розповіли про кредитну програму для ОСББ Луцька*
07 червень, 2017, 19:47