У Ковелі хочуть «виселити» центр національно-патріотичного виховання, – активіст

У Ковелі хочуть «виселити» центр національно-патріотичного виховання, – активіст
Центр національно-патріотичного виховання, який діє в орендованому приміщення ковельської ДЮСШ, намагаються виселити, – стверджує голова осередку Національний Корпус – Ковель Олександр Філон.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

Дописв подаємо повністю та без змін:

«Багаторічна війна» або «хто мріє закрити єдиний у Ковелі осередок національно-патріотичного виховання?»

Розпочну, напевно, згадавши давні часи. 5 вересня 2003р. мама привела мене у спортзал, який кардинально змінив моє життя. Це був зал де викладали Бойовий Гопак. Так ось, молодь, яка виховувалась у нашому залі завжди була прикладом для інших - не вживала алкоголю, не палила, займалась спортом та сповідувала традиції українського лицарства – честь, вірність та справедливість. Також важливу роль зіграв також і військово-патріотичний табір «Волинська Січ», який дав багатьом із нас знання, які в майбутньому ой як знадобились. Значна частина вихідців із нашого залу стали волонтерами або добровольцями з початком війни на Сході України.

На сьогодні в залі діють секції з Українського Рукопашу Гопак, хортингу, фітнесу, танців, регулярно проходять лекції та тренінги, а також діє єдина в місті безкоштовна секція з самозахисту та змішаних єдиноборств. Сумарна кількість відвідувачів залу перевищує 300 чоловік.

Але якби усе було так ідеально – цієї статті я б не написав точно. Після зміни керівництва Ковельської ДЮСШ почали з'являтися регулярні конфлікти з дирекцією закладу, де власне ми і орендуємо приміщення (взагалі, то це підвал, просто перероблений під чудовий спортзал). Протягом останніх років директор ковельської ДЮСШ марить тим, щоб виселити нас на вулицю. Тим самим лишивши сотні дітей без місця розвитку.

Зараз в залі ремонт, восени плануємо відкриття соціального центру, де безкоштовно займатимуться діти усіх пільгових категорій (сім'ї учасників АТО, малозабезпечені і т.д.). Окрім спортивних секцій в залі діятимуть: кіноклуб, літературний клуб, факультативи з Історії України, художній гурток. І саме сьогодні, в ході робочого процесу відбувся черговий конфлікт з вищезгаданою персоною з претензіями і вимогами.

Цікавим є той факт, що особа, яка хоче залишити без можливості розвиватись є депутатом міської ради і навіть членом партії міського голови, який мав би розуміти важливість національно-патріотичного виховання молоді. Як далі розвиватиметься ситуація і хто покаже своє справжнє лице? – будемо слідкувати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі хочуть «виселити» центр національно-патріотичного виховання, – активіст
08 червень, 2017, 08:24