Творчість заради життя: у Луцьку – виставка картин 8-річної художниці

Творчість заради життя: у Луцьку – виставка картин 8-річної художниці
Благодійна акція «Творчість заради життя», яка покликана зібрати кошти на лікування хворої дитини, стартувала в Луцьку.

Відкриття виставки картин відбулося сьогодні, 8 червня.

8-річна Анна Хільчук – талановита художниця, дизайнер-початківець одягу та прикрас. Дівчинка вже має свою колекцію картин, моделює прикраси, сумочки, капелюшки та виготовляє листівки. Аня взяла собі псевдонім «Анель», адже є прихильницею відомої французької кутюр’є Коко Шанель.

На благодійну акцію «Творчість заради життя» вона прийшла у капелюшку та із сумочкою власного дизайну. Це виставка її персональних картин, під час якої вона збирає кошти на своє лікування. У дівчинки – вроджений полікистоз нирок. Ще до народження лікарі діагностували у Анни ваду розвитку плоду, несумісну із життям. Проте її мама Наталія Мартинюк вирішила не переривати вагітність та боротися за життя своєї дитини.

«В юнацькій бібліотеці відкрили виставку Анни Хільчук. Це 8-річна художниця, дуже талановита, малює яскраві картини. Вона має певні проблеми зі здоров’ям, і метою виставки є привернути увагу громади та зібрати кошти на дороговартісне лікування. В неї – полікистоз нирок, і лікарі говорять, що можливо потрібна буде пересадка нирки. Вона вже їздила на реабілітацію до Італії. Потім вона потрапила в ДТП на вулиці разом зі своєю мамою. Мама дуже постраждала, перенесла операцію», – розповідає волонтер Любов Фрадинська.

На виставці представлені 24 картини Анни Хільчук, проте вони не продаються. Основна мета – привернути увагу людей. На виставці є скринька для благодійних внесків, куди можна пожертвувати кошти на лікування дитини. Мама Ані каже, що доньку потрібно берегти від будь-яких падінь, травм та стресів. Тому малювання дуже йде їй на користь.

«В Анічки полікистоз нирок інфантильного типу. Показники ниркові падають. Наразі ми звернулись в клініку міста Падуя, що в Італії. Ми стоїмо там на обліку. Надіємось на краще, і малювання придає нам сили. На лікування суми конкретної немає поки що. Потрібно приблизно від 60-ти тисяч євро, плюс індивідуальні витрати. Гостре питання пересадки не стоїть, але ми мусимо постійно здавати аналізи та стежити за її здоров’ям», – розповідає мама.

Жінка каже, що малювати Аня почала дуже рано. «Донечка моя почала малювати дуже рано. В нас вже є багато картин. Аня продовжує малювати і це дуже добре. Адже її потрібно берегти від ударів, падінь, а також стресу. Малюємо ми багато. Зараз маємо 24 картини, це наша власна колекція. Також багато картин подарували своїм друзям. Вона взяла собі псевдонім Анель, тому що вона дуже захоплюється Коко Шанель та її стилем. Дочка займається дизайном одягу, сумочок та капелюшків», – каже вона.

«Також Аня моделює одяг та прикраси. До речі, прикраси, що зараз на ній, вона змоделювала сама, це її дизайн. Я ж їй допомогла їх зробити. Також вона виготовляє різноманітні конвертики та листівки з побажаннями. Дарує їх своїм друзям. Особливо тим, хто перебуває в лікарні», – додає мама.

Нещодавно мама разом із донькою потрапили в ДТП: на пішохідному переході їх збив автомобіль. Аня не постраждала, проте жінка потрапила в реанімацію.

«Ми потрапили з донькою у ДТП. Нас збило авто на пішохідному переході. Я перенесла операцію. В мене був компресійний перелом ноги, потрібно було нарощувати кістку. Брали кістку із бедра. Лікарі не виключають можливість кульгавості в подальшому. Є фіксатор – пластина. Через два роки його потрібно виймати. Всі мої плани на переїзд закордон зруйновані. Моя дитина потребує підтримки, і я планувала там працювати. Коли я перебувала в лікарні, то винуватець ДТП фінансово не допомагав. Проте пізніше часткове фінансове відшкодування від нього було», – каже жінка.

ЧИТАТИ ПРО АВАРІЮ ЗА УЧАСТІ МАМИ З ДОЧКОЮ

Рідні дівчинки, а також волонтери надіються, що їм вдасться назбирати кошти на лікування.

Виставка триматиме протягом місяця у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Також усі охочі можуть перерахувати кошти на лікування Ані на рахунок ПриватБанку 51 68 74 26 03 98 84 49 (Наталія Мартинюк).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Творчість заради життя: у Луцьку – виставка картин 8-річної художниці
08 червень, 2017, 16:29
У Ковелі запрацював хоспіс
08 червень, 2017, 16:00