Вимагають звільнити очільницю КП «Ласка»

Вимагають звільнити очільницю КП «Ласка»
Директора КП «Ласка» Богдану Новарчук вимагають звільнити, а щодо комунального підприємства провести перевірку.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«ВИМАГАЄМО звільнити директора КП «Ласка» Богдану Новарчук, а також винести на обговорення постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження питання діяльності КП «Ласка», зокрема перевірити цільове використання коштів, виділених на забезпечення діяльності даного комунального підприємства, у зв’язку з наступним:

– За 5 років перебування на своїй посаді Богдана Новарчук не належно реалізовує мету діяльності комунального підприємства, а також наражає жителів м. Луцька та домашніх тварин, які утримуються мешканцями Луцька на небезпеку поширення інфекційних хвороб. Провалено проект реєстрації та ідентифікації тварин в Луцьку.

– За час діяльності КП «Ласка» не було створено притулків для тварин, що було однією з цілей утворення КП «Ласка».

– КП «Ласка» здійснює відлов тварин в інших містах та областях Українита в супереч санітарним нормам завозить на територію Луцького комунального підприємства таких тварин. При цьому завезені тварини не поміщуються в карантин і утримуються в непристосованих для такого утримання вольєрах . Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань тварин, а також може призвести до різного роду епідемій та захворювань мешканців міста. В КП «Ласка» має місце постійний ризик спалаху сказу і вірусних захворювань від яких і гине, за словами волонтерів, багато тварин, які потрапляють на територію комунального підприємства.

– Стерилізація тварин здійснюється вибірково, тварини не вакцинуються, не лікуються, утримуються в антисанітарних та відверто аварійних умовах.

– Старі дошки вольєрів та ґрунт неможливо продезінфікувати оскільки вольєри не ремонтується належним чином.

– Прибирання теж належно не проводиться, в клітках накопичено фекалії та блювотні маси тварин. Кожна наступна собака, яка потрапляє в вольєр з продуктами життєдіяльності попередніх хворих собак, відразу ж заражається усіма можливими захворюваннями, які були в попередніх мешканців.

– Окрім того, що тварин не годують належним чином у них немає доступу до чистої води. Таке поводження є відвертим знущанням над тваринами.

– Працівники КП «Ласка» не дотримуються трудової дисципліни, не виконують покладених на них обов’язків, перебувають на робочому місці в нетверезому стані, зухвало і грубо поводяться з відвідувачами комунального підприємства, знущаються з тварин не забезпечуючи елементарну чистоту та доступ до чистої води;

– Директор КП «Ласка» - Богдана Новарчук не вживає заходів для виправлення вищевказаних порушень, заохочує працівників комунального підприємства до вчинення протиправних дій, сама регулярно порушує законодавство України і ганьбить своїми вчинками природоохоронні організації , Луцьку міську раду та мешканців міста», – пише автор ініціативи Юлія Сухоставська.

Підтримати петицію можна за посиланням https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/930.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора її гнати звіти "бездельниця"
Відповісти
какая противная морба
Відповісти
Останні новини
Вимагають звільнити очільницю КП «Ласка»
09 червень, 2017, 09:58