ЄС вимагає видати біометричні паспорти жителям окупованих територій

ЄС вимагає видати біометричні паспорти жителям окупованих територій
Євросоюз виступає за можливість отримання біометричних паспортів для виїзду за кордон жителями тимчасово окупованих територій України.

Так, посол ЄС Х’юг Мінгареллі вважає контрпродуктивною ідею, висловлену президентом Петром Порошенком, про запровадження закордонних паспортів старого типу для жителів окупованих територій, - пише Європейська правда.

Виступаючи під час відкриття виставки карикатур "Шлях України до безвізового режиму з ЄС", посол зауважив, що безвіз має запрацювати для всіх без винятку категорій громадян.

"Наголошую, що безвізовий режим має працювати для всіх українців, які отримуватимуть біометричні паспорти", – сказав Мінгареллі.

Я наголосив на тому, що мовиться про всіх українців, оскільки лунали пропозиції окремих посадових осіб України про те, щоб мешканці Криму та ОРДЛО не отримували паспорти, необхідні для безвізового режиму. Це суперечить підходу ЄС, – заявив посол ЄС.

"Я хочу наголосити, що право на безвізові подорожі до ЄС повинні отримати всі громадяни України, незалежно від того, де вони проживають", – додав Мінгареллі.

Дипломат також заявив, що вже повідомляв українській стороні про таку позицію Євросоюзу, проте не уточнив, якою була реакція офіційного Києва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄС вимагає видати біометричні паспорти жителям окупованих територій
09 червень, 2017, 13:24