«Старовижівська Січ»: військово-патріотичне таборування на Волині

«Старовижівська Січ»: військово-патріотичне таборування на Волині
З 7 по 9 червня року на озері Пісочне (село Поліське) відбулося військово-патріотичне таборування «Старовижівська Січ». До участі в заході долучилися депутати від ВО «Свобода» обласного та районного рівнів, представники комбатантського об’єднання «Легіон Свободи».

Участь у відкритті таборування взяли перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик, голова Волинської обласної організації комбатантського об’єднання «Легіон Свободи», ветеран російсько-української війни, депутат Волинської обласної ради Сергій Духницький, депутат Старовижівської районної ради від ВО «Свобода» Володимир Вавриш, котрий водночас був і комендантом табору, представники місцевої влади. Свободівці побажали учасникам таборування мужності, стійкості та сили духу й тіла, вірності ідеалам українських національних героїв, - повідомили у прес-службі волинського осередку політсили.

На прохання коменданта табору Володимира Вавриша таборування вже другий рік поспіль організовує відділ освіти, молоді та спорту Старовижівської РДА в рамках відпочинкової зміни у пришкільних таборах. Цьогоріч у ньому взяли участь понад 160 школярів. У програмі таборування: навчально-польові збори з учнями 10-х класів; стрільба зі страйкбольної зброї автоматом Калашнікова; стрільба із пневмогвинтівки; подолання смуги перешкод; зустріч із учасниками російсько-української війни; показ зброї та боєприпасів Старовижівським відділенням Національної поліції; показово-навчальні заходи із пожежогасіння від Старовижівського відділення МНС; реанімаційні заходи від медиків Старовижівською ЦРЛ; спортивні змагання; купання в озері Пісочне; концерт колективів художньої самодіяльності; українська дискотека тощо.

Переможців та учасників змагань привітав заступник голови Старовижівської районної організацій ВО «Свобода», депутат районної ради Анатолій Лавринюк. Від імені побратимів-свободівців він вручив переможцям призи та подарунки – волейбольну сітку з волейбольними м’ячами та набори ракеток і м’ячів для гри в настільний теніс.

«Приємно, що вже другий рік поспіль у нашому районі проводяться такі таборування. Це – чудова альтернатива пришкільним таборам. Адже такий табір – не лише спілкування, а й практичні знання та навички, національно-патріотичного виховання на славних традиціях звитяги минулих поколінь. Сподіваюся, «Старовижівська Січ» відтепер відбуватиметься щорічно і стане традиційною. ВО «Свобода» завжди допомагатиме в організації та підтримуватиме подібні заходи, які виховують підростаюче покоління в дусі патріотизму і вчать бути гідними послідовниками наших героїв», – наголосив Анатолій Лавринюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Старовижівська Січ»: військово-патріотичне таборування на Волині
10 червень, 2017, 22:15