«Князівський бенкет» у Луцьку: як це було. ФОТО

«Князівський бенкет» у Луцьку: як це було. ФОТО
На площі біля замку Любарта 10 червня з нагоди відкриття туристичного сезону-2017 влаштували гуляння під назвою “Князівський бенкет”.

Дійство було театралізоване: "Радник князя" сповістив городян, що сьогодні можна відкласти всі важливі справи і веселитися. А Князь Вітовт, якого грав ведучий Андрій Зубенко, вийшов до свого народу, привітався, сів на коня і попрямував до замку.

Актори в костюмах епохи Середньовіччя та лицарських обладунках запрошували лучан та гостей міста приєднатися до урочистої ходи, яка простягнулася від Театральної площі по вулиці Лесі Українки. Охочих відвідати свято було багато.

Дорогою їх зустрічали актори у костюмах міщан ХVI століття. Чоловіки вигукували: “Слава князю Вітовту”, а дівчата кидали під ноги квіти.

Площу перед замком прикрасили досить оригінально: навколо розклали тюки з соломою, у закутках стояли ліхтарики з свічками, а зверху майоріли різнокольорові прапорці. Запах соломи та смаженого на вогні м‘яса створювали особливу атмосферу.

Завдяки ведучим відчувалося, що свято цікаво організоване і не хотілося нічого пропустити. А програма дійства була дуже насичена:

- лицарські поєдинки, які супроводжувалися брязкотом обладунків, мечів та щитів;
- зі сцени звучали пісні на латинській мові, актори зі Львова грали на різноманітних музичних інструментах, демонстрували середньовічні танці;
- коні з Львівського каретного двору разом з вершниками танцювали перед глядачами та показували свою майстерність у бою;
- актори театру-студії “ГаРмИдЕр” розіграли французький фарс “Лохань” та “майже” страту ловеласа, який чинив перелюбство;
- діти з художньої студії “Вулик” на мольбертах малювали князя Вітовта;
- “Золотий дукат” розділив між гостями медівник вагою 30кг, за рецептом князівської доби, а кухарі з ресторану “Корона Вітовта” пригощали всіх юшкою.

Для охочих взяти активну участь організовували бої мішками, гру “Ковіньки”, гру “Млинок”, проводили конкурси на історичні теми, діяв театр ляльок в казкою “Сім принцес”, катали на конях, дозволяли приміряти обладунки, походити на ходулях, постріляти з лука та багато іншого.

Також майстри вчили ткати, кувати, гончарити, плести з соломи, грати на музичних інструментах, танцювати маранулю і мальтійський бранель.

Більше вражень від дійства у фотозвіті:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не можу зрозуміти теперішньої політики . В країні війна , за минулу добу горе прийшло в чотири сім"ї і на фоні цього повсюди концерти , п"янки , гулянки !!!
Відповісти