Назвали кількість жертв п’яних водіїв на дорогах

Назвали кількість жертв п’яних водіїв на дорогах
Величезна кількість аварій в Україні стається з вини нетверезих водіїв. Ані високі штрафи, ані кримінальна відповідальність ситуацію практично не змінюють.

За даними управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України, протягом січня – квітня 2017 року жертвами п'яних ДТП стали 25 осіб і ще 388 отримали травми. Щодня правоохоронці складають 100-150 протоколів на водіїв, які керують транспортом у нетверезому вигляді, – пише Обозреватель.

Втім, офіційні цифри не дають повної картини і можуть бути занижені, оскільки офіційно статистика дорожньо-транспортних пригод в Україні не ведеться із липня 2016 року, коли було анульовано відповідну постанову Кабміну.

Зазначимо, що нетверезі аварії є п'ятою з числа головних причин смертності на дорогах. Ця причина поступається ДТП, скоєним через: перевищення швидкості, порушення правил маневрування, виїзд на зустрічну смугу і перехід у невстановленому місці.

Щоб поліпшити ситуацію на дорогах, у вересні цього року на українських дорогах з'являтьсяперші екіпажі дорожньої поліції, яка прийде на зміну розформованій ДАІ. Як покажуть себе нові «даішники», скоро дізнаємося.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали кількість жертв п’яних водіїв на дорогах
11 червень, 2017, 18:20