Лучанам боргують 4 мільйони зарплати

Лучанам боргують 4 мільйони зарплати
Заборгованість із зарплатні у Луцьку становить 4,05 мільйона гривень, з яких половина припадає на економічно активні підприємства.

Про це під час засідання робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста, розповіла заступник начальника управління економіки Луцької міськради Любов Івевакова, повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

Івевакова зазначила: «За станом на 1 листопада загальна сума боргу із виплати заробітної плати по місту становила 4052,8 тисячі гривень, з якої понад 50% припадає на економічно активний сектор».

За даними моніторингу стану виплати заробітної плати, шість економічно активних підприємств на 1 листопада 2012 року не виплатили своїм працівникам майже 2,1 мільйона гривень заробітної плати. Сума боргу, порівняно з попереднім місяцем, зменшилася несуттєво.

Статистика свідчить, що у місті продовжує зменшуватись кількість підприємств, які забезпечують за виконану роботу середню заробітну плату в розмірі, меншому за гарантовану державою мінімальну заробітну плату. У січні таких підприємств було 44, у вересні – 6, у жовтні налічується лише чотири підприємства, що нарахували своїм працівникам заробітну плату, середній рівень якої менше, ніж 1118 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.