У Луцьку обурені новим будівництвом на Богдана Хмельницького

У Луцьку обурені новим будівництвом на Богдана Хмельницького
Жителі будинку №29 на вулиці Богдана Хмельницького занепокоєні новим будівництвом, яке розпочалось неподалік їхнього будинку. Кажуть, що забудовник не повідомив їм про те, що будуватиме, не показав дозволів та проекту будівництва. Натомість забудовник каже, що поки ведуться підготовчі роботи та досліджується територія. Проект будівництва на такі роботи не потрібен.

Один з мешканців будинку Богдан Климчук каже, що роботи розпочались минулого тижня, 8 червня.

«Минулого четверга невідомі люди представились архітекторами, розкопали фундамент десь на два метри в глибину. З мешканцями нашого будинку вони не спілкувались, причини розкопок не пояснили. Я поспілкувався з начальником архбудконтролю Юрієм Маслюком. Він теж не в курсі про ці події. Сьогодні вже приїхали люди з будматеріалами і збирались починати роботу. На наші запитання, хто, і що буде робити, ніякої інформації не надали. Коли почались ці роботи, ми викликали поліцію, написали заяву, але поки що немає жодної реакції», - розповів Климчук.




Мешканці будинку кажуть, що під землею, де планують розпочати будівництво, проходить каналізація.

«На даний момент люди, котрі тут вже давно проживають, стверджують, що будівництво є неможливим, тому що тут під землею проходить польська каналізація. І якщо тут буде будівництво, то каналізацію необхідно перенести. Проекту будівництва ніхто не показує. Наразі збираються загородити територію», - каже лучанин, який назвався Миколою Васильовичем.

Також, за словами людей, одному мешканцю будинку пропонували кімнату за те, аби люди дали дозвіл на будівництво впритул до їхніх осель.

«Коли я поспілкувався з сусідами, то один з них розповів, що до нього приходив Сергій Була (депутат Луцької міської ради, - ред.), та пропонував кімнату в цьому будинку, якщо мешканці дозволять будівництво впритул до цього будинку. Якщо будуватимуть впритул, то це ж погано. Має бути місце, щоб в двір могла заїхати пожежна машина, швидка допомога і тому подібне. Я не можу сказати, що ми проти будівництва. Але хай покажуть проекти, дозволи, щоб ми знали, що тут буде», - каже Климчук.

Згодом на місце будівництва приїхав Сергій Була. Він поспілкувався з мешканцями та повідомив, що наразі будівництво не розпочинатимуть.




«Зараз тут буде загороджуватись земельна ділянка для того, щоб не паркували автомобілі. І для того, щоб можна було провести геологічні вишукування та інші речі, які необхідні перед проектом. З юридичної точки зору, для того, аби проводити підготовчі роботи, дозволів не треба. Це проектні роботи», - зазначив Була.



Також приїхав і забудовник. Він показав державний акт на право власності на земельну ділянку. Виданий він Світлані Гордійчук ще у 2007-му році для будівництва та обслуговування офісу, аптеки та аптечного складу.



«Нам повідомили, що тут поки що просто загороджують територію та досліджують. Проекту поки нема. Якщо це його приватна ділянка, то він має право її огородити. Вони повідомили, що будуватимуть за три метри від нашого будинку, зроблять дорогу. Ми не можемо не погодитись з будівництвом, чи заборонити його, тому що це приватна територія. Але ми, як мешканці, маємо право отримати інформацію про проект та про те, що тут буде відбуватись», - розповів Богдан Климчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди добрі, схаменіться! Де прописано, чим передбачено, що будь які новобудови повинні попередньо узгоджуватися з сусідами? Це ж абсурд! Живіть своім життям, ходіть на роботу, виховуйте дітей не заздріть комусь, а досягайте чогось самі.
Відповісти
Макса Гордійчука родичка?
Відповісти
Добре сказано!
Тії мєстнії і оператор наганяли понтів і то так незв'язно. якісь одні натяки. "А ви знаєте?", "а в нас срач забивається...", " а ми шось там робили своїм коштом" (але толком не ясно шо саме)...
Певно хотіли аби їм пляшку поставили, ну хоч чікушечьку))) просто отак! казкарі.
Відповісти
Все забудуйте ні в кого не питайте!
Замок Любарта знесіть побудуйте квартири - комерси довбані!
Відповісти