На Волині вирішували проблему Шацького лісового коледжу

На Волині вирішували  проблему Шацького лісового коледжу
У наступному бюджетному році Міністерством освіти і науки України заплановано переведення багатьох навчальних закладів на фінансування з місцевих бюджетів.

Зокрема, у перелік таких закладів потрапляє і Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька.

Усвідомлюючи проблеми, що можуть виникнути в процесі таких змін, керівництво закладу звернулось до Державного агентства лісових ресурсів Україні з клопотанням щодо можливості підпорядкування коледжу цій державній установі.

Відгукнувшись на звернення шацьких освітян, заступник голови Держлісагентства, депутат Волиньради Володимир Бондар відвідав навчальний заклад у суботу 10-го червня. Посадовець зустрівся з директором коледжу Ігорем Жмурком, представниками викладацького колективу закладу, оглянув матеріально-технічну базу коледжу.

На думку Володимира Бондара, Шацький лісовий коледж не повинен стати чергових тягарем для обласного та місцевих бюджетів. Відтак, вже до початку нового навчального року потрібно здійснити передачу навчального закладу до структури Державного агентства лісових ресурсів України. До речі, мова йде не лише про Шацький коледж, але й про кілька подібних навчальних закладів з інших регіонів.

«Мусимо убезпечити навчальний процес від будь-яких ризиків, пов’язаних із запланованими змінами, - говорить заступник голови Держлісагентства, - тим більше, фахівці, яких випускає коледж, критично необхідні лісовій галузі. Лісове господарство стає наукоємким, активно застосовує технологічні та управлінські інновації. За таких обставин потрібна постійна ефективна взаємодія Держлісагентства і профільних навчальних закладів. Впевнений, що ми повинні не лише зберегти такі навчальні заклади, але й активно їх розвивати.»

Важливим фактором, на переконання Володимира Бондара, є також питання економії місцевих бюджетних ресурсів.

«Не маю сумніву, - наголошує Володимир Налькович, - що кошти обласного бюджету, а йдеться про мільйони гривень, можуть бути використані на інші гострі та актуальні для волинської громади потреби.»

Заступник голови Держлісагентства гарантував дирекції Шацького лісового коледжу своє максимальне сприяння у процесі перепідпорядкування закладу.

Вже за кілька годин після відвідування коледжу Володимир Бондар обговорив проблему з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, а на цей тиждень заплановані відповідні робочі зустрічі у Міністерстві освіти і науки України та столичному офісі Держлісагентства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да, бля... генерал піщаних кар*єрів. Цікаво, а у війську хоч служив? Чи без одного яйця на пару з плоскостопністю?
Відповісти
Останні новини
На Волині вирішували проблему Шацького лісового коледжу
12 червень, 2017, 13:10