Вовченко розповів, куди поділися 27 луцьких патрульних

Вовченко розповів, куди поділися 27 луцьких патрульних
У патрульній поліції Луцька нині працює 138 поліцейських, попри те, що у 2015 році патрулювати вулиці міста вийшло 165 полісменів. Причина зменшення кількості особового складу – переведення в інші структурні підрозділи поліції або ж звільнення.

Про це йшлося під час брифінгу 12 червня.

За словами начальника патрульних Олександра Вовченка, 2 екс-поліцейських наразі працюють у відділі з боротьби з наркозлочинністю, декілька, зокрема екс-комбат – у спецпідрозділі.

«Це є нормальним. Ніхто не заставляє у патрульній поліції сидіти 10-15 років… Патрульна поліція – це трамплін. І залежно від того, який розгін ти набереш на цей трамплін, ти можеш досить високо стрибнути. Тому це нормальна практика, що з патрульної поліції люди переходять у головне управління», – зауважив Вовченко. Мовляв, подібна ситуація й в інших регіонах.

Щодо звільнень, то їх Вовченко назвав «природним відбором». «Буває, у самого в кабінеті закриваєшся і думаєш. Навіть я не сам завжди був готовий зіткнутися із такими проблемами. А тим паче хлопці і дівчата, які працюють на вулиці – щодня приїжджати на ДТП, на сімейні сварки, де чоловік ображає жінку чи навпаки, де приїжджаєш, а діти не в належному вигляді і нагодовані – це дуже давить на психіку», – розповів очільник патрульних.

Тому він наголосив, що робота у патрульній поліції важка психологічно та підходить не кожному. Наразі у патрульній у Луцьку – 138 поліцейських.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вовченко розповів, куди поділися 27 луцьких патрульних
12 червень, 2017, 14:14