Рада може створити ТСК по 51-й бригаді

Рада може створити ТСК по 51-й бригаді
Парламент може створити тимчасову слідчу комісію для з’ясування обставин полону бійців 51-ї окремої мехбригади.

Про це йдеться у відповіді звернення волинських депутатів, - повідомили у прес-службі облради.

У Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянули звернення Волинської облради щодо створення ТСК для з’ясування обставин полону бійців 51 окремої механізованої бригади Сухопутних військ України та розслідування подій, які відбулися на териконі (південна околиця міста Свердловська Луганської області, поблизу селища Хмельницький) з 15 по 25 липня 2014 року.

«ТСК має право користуватися всіма засобами встановлення істини, а саме: допитувати свідків, вимагати і досліджувати (вивчати) документи, проводити експертизи, слідчі експерименти тощо. Така комісія має право викликати будь- яку особу для дачі пояснень, вимагати надання необхідної інформації та документів, що стосуються справи. Водночас, тимчасова слідча комісія парламенту не може підміняти собою правоохоронні чи судові органи, не має права здійснювати оперативно-розшукові чи слідчі дії», - йдеться у відповіді за підписом першого заступника голови комітету Миколи Паламарчука.

Він нагадав, що висновки і пропозиції тимчасових слідчих комісій не є вирішальними для слідства та суду, а мають повідомний характер.

Водночас питання про потребу у створенні ТСК для розслідування всіх обставин полону бійців 51 ОМБ доведено до уваги нардепів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.