Повідомили, скільки зароблятимуть лікарі

Повідомили, скільки зароблятимуть лікарі
Уряд розраховує, що після проведення медичної реформи зарплати медиків значно зростуть.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, – пише IA ZIK.

За її словами, зарплата залежатиме від витрат, завантаженості лікарів та персоналу, а також допомоги місцевої влади. У підсумку вона може сягнути 25 тисяч гривень.

«На первинному етапі ми припускаємо, це залежатиме від кількості пацієнтів, місця, де вони працюють, і які у них витрати; а є лікарі, які будуть ФОПами, самі працюватимуть, інші будуть в амбулаторіях й отримуватимуть допомогу від міської ради. Тож можливо, від 10 тисяч гривень до 25 тисяч гривень. І навіть припускаємо, що будуть ті, хто ще більше зароблятиме», – сказала Супрун.

Водночас, в.о. міністра також висловила думку, що держава буде «обмежувати» лікарів, щоб у них не було надто багато пацієнтів.

«Не можна мати багато пацієнтів, бо тоді виникатиме черга, тож ми обмежуємо – не менш як 500 і не більше 2000 пацієнтів. Ці цифри приходять із Всесвітньої організації охорони здоров’я, і це також деякі норми, які зараз є в Міністерстві. Але ще потрібно дивитися на здатність лікаря – скільки хвилин можна приділити кожному пацієнту», – пояснила Супрун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.