Політичні ігри по-луцьки: саботаж тисячі виборців Яручика «УКРОПом»

Політичні ігри по-луцьки: саботаж тисячі виборців Яручика «УКРОПом»
Мешканці мікрорайону ЛПЗ протестують проти забудови на території паркової зони "Дубовому Гаю". Нова влада міста під час сесії їх почула, але одне з голосувань по питанню забудови привернуло увагу. Адже чомусь його не підтримали троє депутатів, які за хвилину до того всі "господарські" питання голосували "за".

Але про все по порядку.

Як відомо, в парку планували будівництво вірменської церкви. Навіть отримали попереднє погодження від міських обранців. Активістка Наталія Гуркіна каже, що жителі ЛПЗ обурилися таким рішенням, адже вони вважають цей парк власністю громади мікрорайону, але їхньої думки чомусь не запитали.

На зборах жителі запевнили, що не мають нічого проти будівництва вірменської церкви, але не в єдиному парку на районі, в якому проживають 40 тисяч дорослих та дітей, і єдиним місцем відпочинку є саме 7 гектарів парку. До слова, 1 гектар цієї території є ботанічною пам'яткою.

Активісти вирішили зібрати підписи, щоб донести до депутатів свою думку. Так, за короткий термін зібрали 1023 підписи і передали звернення депутату міської ради Миколі Яручику.

Активісти з ЛПЗ
Активісти з ЛПЗ


Жителька ЛПЗ Наталія Загородня розповіла, що сесія міської ради раніше долучила території "Дубового гаю" до паркової зони. Жінка впевнена, що за кілька років, через будівництво у зелених зонах, останніх просто не залишиться.

"Кожна громада має мати своє церкву. Ми не проти будівництва храму, але міськрада може знайти інше місце для неї", - додала Загородня.

Натомість вона пропонує облаштувати в зеленій зоні дитячі майданчики, лавочки та місце для відпочинку.

Ще один житель Олександр Нєшин нагадує, що зелена зона - це власність громади. За його словами, там проводять усі святкування, зокрема День Гарбуза, Зустріч Птахів, різноманітні майстер-класи тощо.

"Дубовий Гай" - це високоенергетичний центр, і при кожному відвідуванні парку, люди отримують позитивний енергетичний заряд", - додав він.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost депутат Луцької міської ради Микола Яручик розповів, що вірменська громада на території "Дубового Гаю" планувала побудувати церкву.

"Я не проти вірменської церкви, але потрібно знайти таке місце, яке буде влаштовувати усіх лучан. Я категорично проти, щоб забудовувати парк. На сесії 31 травня розглянули проект рішення про заборону будівництва церкви. Депутати підтримали пропозицію. Таким чином це питання про будівництво зняли з розгляду та будуть шукати інше місце", - додав Яручик.

Також на засідання він підготував запит щодо заборони забудови "Дубового гаю", тобто не лише на зведення церкви, а й інших будівель. На час озвучення запитів Яручик за станом здоров'я (післяопераційний період) мусив полишити сесію, тому його запит озвучив свободівець Микола Романюк.

Однак запит не брав необхідної кількості голосів. Під час аналізу результатів голосування ми зауважили цікаву закономірність.

Микола Романюк оголосив під час сесії вісім запитів. Три з них були Яручика. Чомусь запити Романюка депутати затвердили, однак два запити Яручика не набрали голосів, бракувало трьох "за".

Виявилося, що в протоколі голосувань навпроти депутатів-укропівців Сергія Балицького, Юрія Безп'ятка та Олександра Кравченка стоїть позначка "Відсутній", хоча ще хвилину тому вони голосували. Цікаво, що й після запитів Романюка, ці троє депутатів знову голосують. Наприклад, за запити депутатів Микола Федіка та Євгенія Ткачука.

Для того, аби розібратися в ситуації, ми відкрили сайт міськради, щоб переглянути архівний відеозапис сесійної зали 31 травня. Однак там був лише запис президії. Хоча в інших архівах були записи як і з президії, так і з сесійної зали.

Інформаційне агентство ВолиньPost надіслало 13 червня запит в міськраду з проханням надати ролик з зали. Ввечері наступного дня відео з'явилося на сайті міськради, звідти ми його завантажили. З невідомих причин воно зависало приблизно на першій чверті онлайн-перегляду. Такий ж глюк був і з завантаженим роликом.

Ролик з глюком



Спеціалісти з відеомонтажу допомогли нам вирішити цю проблему та переглянути ролик у нормальному форматі. Виявилося, що троє згаданих депутатів перебували на момент голосування в сесійній залі, але чомусь витягнули картки для голосування і знехтували проханням 1023 лучан.

Взяти повноцінний коментар щодо цього вчинку в згаданих обранців громади так і не вдалося. Приміром, Олександр Кравченко сказав: "Бачу ви й так все дізналися. Працюйте далі".

Микола Яручик коментує дії колег так: "Я не думаю, що це правда, що депутати витягли картки. Напевно, це якась помилка, бо це питання "людське" і депутати завжди підтримують такі питання, незважаючи на політичну приналежність та особисті стосунки".

"Я дуже сумніваюся, що Балицький, бо це волонтер, хороший чоловік, який займається хорошою справою, я з ним в гарних відносинах. А про Безпятка взагалі мови не може бути, бо це мій екс-помічник. Мій брат його поважає, і я його поважаю. Тому думаю, що це просте нерозуміння".

Та як виявилось депутат помилився, бо Безп'ятко, Кравченко та Балицький витягли картки, знехтувавши людьми інтереси, яких відстоює Микола Яручик.

Нагадаємо, що Микола Яручик під час політичної кризи в міській раді не приєднався до "укропівської" більшості та не зрадив лучан, яких представляє в міській раді.

Від автора: На фоні тривалого політичного та медійного "цькування" неугодних "УКРОПу" депутатів такі дії трьох обранців громади, які презентують владу партію, не схожі на випадкові. А незрозумілий стан відеоролика видається за спробу "замести сліди", що зайвий раз підтверджує підозру у спланованості дій. Такими дрібними "сюрпризами" нова влада "грає м'язами" перед Миколою Яручиком, який не погодився приєднатися до "укропівської" більшості. Лучани, робіть висновки!

ТЕКСТ - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Миколу Яручика в мери, Миколаї з міста толк роблять :)
Відповісти
Останні новини
Політичні ігри по-луцьки: саботаж тисячі виборців Яручика «УКРОПом»
07 липень, 2017, 13:45