Родині луцького Героя подарували котел

Родині луцького Героя подарували котел
Сім’ї загиблого Героя Ігоря Філіпчука придбали котел.

«Він був дуже добрим – ніколи до дітей не приходив з пустими роками. Як почалася революція – поїхав на Майдан. А коли почалися бойові дії в Україні – записався в «Айдар» і пішов воювати за Україну», – розповідає батько загиблого воїна Ярослав Філіпчук.

Про це повідомили у прес-службі волинського «УКРОПу».

В батьківському будинку бережуть фотографії сина. Їх небагато – на одній Ігор з родиною, на іншій – Ігор з племінниками, ще кілька – із зони бойових дій.

Попри те, що Ігоря не стало три роки тому, його старенькі батьки ніяк не можуть змиритися з цим фактом. Щоб пережити горе, намагались максимально зайняти себе роботою. Першим ділом збудували будинок, який планував звести Ігор, пізніше навели лад на подвір’ї. Вже потім згадали, що потрібно в будинку, де живуть самі, замінити котел. Він у їхньому будинку стояв ще з 80-х років, кажуть, вже не грів і автоматика не працювала.

«Про проблему із технікою цієї сім’ї дізнався від голови фракції «УКРОП» у Волиньоблраді Вячеслава Рубльова і ми разом вирішили придбати котел для них», – розповідає депутат Сергій Шкода.

«Вони втратили найрідніше, тому наш обов’язок підтримати їхню сім’ю та надати всю посильну допомогу. Шкода, що цю роботу доводиться робити небайдужим людям, а не державі, яка декларує свою підтримку сім’ям АТОвців», – підкреслив Вячеслав Рубльов.

Єдине, чого досі ще не отримали згорьовані батьки – звання Героя України для їхнього сина. Після того, як він героїчно загинув у 2014 року Ігоревих заслуг на загальнодержавному рівні досі не признали. А він, як кажуть батьки, врятував товаришів, коли під час ворожої атаки підбив танк.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.