Сморід на Вересневому: підозрюють «м’ясників»

Сморід на Вересневому: підозрюють «м’ясників»
Ночами фіксують великі обсяги скидів на відстійники Гнідавського цукрового заводу, а аналіз рідини із полів фільтрації показав наявність тваринних решток.

Про це стало відомо із розмови з представниками ТОВ «Волиньхімконтроль», що забезпечує фільтраційні поля знезаражуючою речовиною, – пише Волинь 24.

«Вдень каналізаційні скиди із Вересневого стікаються поступово, згідно із нормами, каналізаційно-насосна станція справляється їх дезінфікувати, адже до неї наразі напряму підключені ємності із знезаражуючою речовиною. Але коли вночі – а це може бути і 3 година ночі, і 5 ранку – раптово на КНС надходять великі об’єми відходів… не думаю, що це роблять місцеві», – розповів директор підприємства Валентин Данелюк.
До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною
До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною

Аналіз відходів, що є на фільтраційних полях, показав надлишок аміаку.

«Наявність надлишку аміаку в багатьох випадках розцінюється як показник забруднення органічними речовинами тваринного походження. Тобто, швидше за все, окрім фекалій на фільтраційні поля наразі потрапляють несанкціоновані зливи продуктів м’ясопереробки», – переконана представник підприємства Наталія Іванова.

До слова, у результаті знезараження гіпохлоридом натрію, показники на фільтраційних полях суттєво покращилися. Приміром, якщо у пробах, взятих 16 травня, вміст аміаку становив 1063 мг/дм3, то вже через два дні знизився до 850 мг/дм3.

Крім того, директор «Волиньхімконтролю» зауважив, що якби біоетанольний завод не зупинили і він продовжував роботу – боротися із запахом було б простіше. Скиди від виробництва біоетанолу розбавили б фекалії та несанкціоновані відходи, і це б спростило роботу із знезараження.

«Якими б не були скиди від виробництва біоетанолу – їх уже нейтралізували. Ми проводили аналіз і виявили занижений рівень pH, тобто – підвищену кислотність. Проблему вирішили за допомогою гіпохлориду натрію. Це лише моя думка, але як би це парадоксально не звучало: якби завод працював, нам би було легше справитися з ситуацією. Була б ще рідина, а так – надходять лише фекальні відходи, більш концентровані», – зауважив Валентин Данелюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сморід
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що у нас нема кому провести розслідування причин появи "патрійотичного" парфюму...
Відповісти
як уже дістали ці байки нарід треба вставати не за себе так за своіх діток піднімайте своі сраки а то вони нас потравлять як тупориле стадо
Відповісти