«Рейдерське захоплення»: волинській школі повернули приміщення

«Рейдерське захоплення»: волинській школі повернули приміщення
На Волині благодійний центр повернув маневицькій школі частину приміщення, яку використовував безпідставно.

Завдяки втручанню Маневицької місцевої прокуратури Волинський благодійний центр "Тавифа плюс" повернув загальноосвітній школі № 2 – гімназії ім. А.П. Бринського у Маневичах частину будівлі навчального закладу площею 204 кв. м. й вартістю майже 330 тисяч грн, яку використовував без будь-яких правових підстав, - інформує прес-служба прокуратури області.

У грудні 2010 року між відділом освіти та науки Маневицької районної державної адміністрації і благодійним центром було укладено договір оренди цього приміщення.

Термін дії договору збіг у листопаді 2013 року. Проте орендар продовжував і далі використовувати частину будівлі без будь-яких правових підстав, не платячи орендної плати і не реагуючи на вимоги адміністрації навчального закладу щодо звільнення приміщень.

При цьому майно школи використовувалося для здійснення діяльності, жодним чином не пов’язаної з навчальним процесом, що погіршувало умови навчання дітей.

Зважаючи на те, що уповноважені органи не вживали належних заходів щодо захисту комунального майна від нецільового використання, у ситуацію втрутилася прокуратура.

У ході судового розгляду справи за позовом прокуратури відповідач повернув приміщення навчальному закладу, у зв’язку із чим провадження в справі закрито.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Рейдерське захоплення»: волинській школі повернули приміщення
13 червень, 2017, 17:02