На Хмельниччині військовий проведе 12 років в тюрмі за держзраду

На Хмельниччині військовий проведе 12 років в тюрмі за держзраду
У Хмельницьку майора військової служби засудили до 12 років ув’язнення за передавчу ворогу даних про вильоти розвідувального літака та відмовиву виконувати законну вимогу під час виконання завдання.

Про це інформує військова прокуратура Західного регіону.

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області підтримав позицію військової прокуратури Хмельницького гарнізону і визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Зазначимо, що вказане кримінальне провадження вже розглядалось судом, яким майора було засуджено до 11 років позбавлення волі. Утім, з процесуальних підстав вирок не набрав законної сили.

Під час нового судового розгляду прокуратура довела, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту «зрадник» відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим «мовчання», намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту.

Суд врахував усі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді.

Рішенням суду його позбавлено волі строком на 12 років з позбавленням військового звання «майор».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Хмельниччині військовий проведе 12 років в тюрмі за держзраду
14 червень, 2017, 04:46