Петро Нестерук: Вимагатиму від «Аверсу» спростування та вибачень

Петро Нестерук: Вимагатиму від «Аверсу» спростування та вибачень
Експертизу на походження акцизних марок на алкогольних виробах горілки зі складів ТОВ "Полісся-Трейд" завершили і нині тривають експертизи на вміст рідини у вилучених пляшках.

Про це розповів 13 червня депутат Луцької міської ради Петро Нестерук у коментарі для ІА "Конкурент".

Депутат Луцькради розповів, що вже готова частина експертиз, зокрема експертиза щодо походження акцизних марок з пляшок, вилучених зі складу ТОВ "Полісся-Трейд". Цю інформацію нещодавно оприлюднили на сайті ДФС, де йдеться про те, що висновок журналістів окремих ЗМІ про невідповідність автентичності марок акцизного збору, якими була маркована підакцизна продукція, – упереджений та необґрунтований.

Відповідно до висновку судово-технічної експертизи документа від 23.05.2017, марки акцизного податку для алкогольних виробів, які є горілчаною продукцією вітчизняного виробництва, вилучені з ліцензійного складу 19.04.2017, виготовлені на Державному підприємстві "Поліграфкомбінат Україна" Міністерства фінансів України, що здійснює їх випуск.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО "ШОУ" НА СКЛАДАХ ФІРМИ НЕСТЕРУКА

Він додав, що після заяви журналіста про те, що було куплено нібито фальсифікат в магазині "Гроно", який належить ТзОВ "Полісся-Трейд", порушили кримінальну справу, в рамках якої на склад приїхали податківці та прокуратура, які мали право або опломбувати партію товару, відібрати зразки продукції та відправити на експертизу, або ж вилучити та зберігати в себе на час проведення відповідних експертиз та до закриття цієї справи. Керівництво підприємства саме запропонувало податківцям вилучити партію зі складу.

"В компанії прийняли рішення, щоб вони (податківці, – К.) продукцію краще забрали і щоб вона охоронялась краще в них там, а не на складі. Нехай вже ті активісти охороняють ту горілку під податковою, а не тут, коли заблокували роботу складів, і підприємство два дні не могло нормально працювати", – пояснив Петро Нестерук.

Депутат зазначив, що вилучену зі складу партію алкоголю повернуть одразу після завершення цієї справи.

"Чому ця експертиза так довго була і затягнулась, я не можу сказати. І ніхто не може. Мені краще, аби ця справа якомога швидше закінчилась", – додав депутат.

Петро Нестерук зазначив також, що склад, на якому зберігається продукція, є ліцензійним і зареєстрованим, на підприємстві оформлено біля 100 працівників. Щороку воно сплачує до бюджету біля двох мільйонів гривень.

Депутат додав, що після завершення справи вимагатиме від журналістів місцевого телеканалу, які стверджували, що "Полісся-Трейд" торгує фальсифікатом, спростування інформації та офіційних вибачень.

У прокуратурі Волинської області підтвердили, що експертизи продукції ще тривають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вибачень замало.Давно пора подати в суд цих пліткарів ...
Відповісти
Останні новини
У Луцьк приїде «Бумбокс»
14 червень, 2017, 07:43
Петро Нестерук: Вимагатиму від «Аверсу» спростування та вибачень
14 червень, 2017, 06:37