У Луцькому зоопарку - поповнення

У Луцькому зоопарку - поповнення
У Луцький зоопарк привезли поповнення. В звіринці оселилися нові мавпи - бурі капуцини.

Вони - гості з Харківського зоопарку. Прибули на перетримку, поки у них вдома триває реконструкція, - повідомили на сторінці зоопарку в Facebook.

"Ці тваринки - веселі та допитливі спритники, вони активні й імпульсивні. Різні акробатичні трюки - їхня фішка. А триматися на висоті їм і в прямому, і в переносному сенсі допомагає хвіст, який використовується для допомоги у пересуванні та триманні.
Капуцини також швидко бігають і добре пересуваються на чотирьох лапах по землі".

"Видають гучне верещання, спілкуються звуками. При цьому їхня міміка дуже розвинена, тож "читати" емоції тварин під силу кожному. Тільки гляньте, які вони різні на фото Олега Міткевича".

"Мозок цих приматів розвинений добре, вони досить кмітливі та можуть навчатися складним речам. Нерідко мавпи-капуцини копіюють деякі жести та дії. І хоча є дикими тваринами, до людей звикають швидко".

"Що цікаво, то це те, що капуцини воліють спілкуватися з людьми, які добре ставляться до оточуючих і не конфліктують із ними. Це, на думку дослідників, говорить про те, що мавпи здатні оцінювати соціальні дії інших істот".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.