Європейський Союз скасував плату за роумінг

 Європейський Союз скасував плату за роумінг
З 15 червня по всій території Європейського Союзу буде скасовано плату за роумінг.

Відповідну заяву з приводу цього зробили президент Європарламенту Антоніо Таяні, прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат від імені Мальти, яка головує в Раді ЄС та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, - пише Європейська правда.

"Європейський Союз - це про об'єднання людей та полегшення їхнього життя. Кінець плати за роумінг - це справжня історія європейського успіху. Відтепер громадяни, які подорожують в межах ЄС, зможуть телефонувати, писати повідомлення та з'єднуватись на своїх мобільних пристроях за тією самою ціною, яку вони платять вдома. Скасування плати за роумінг є одним із найбільших і найбільш відчутних успіхів ЄС", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що інституції ЄС працювали разом над цим питанням протягом 10 років.

"Плата за роумінг тепер буде у минулому. Вже завтра ви зможете залишатись на зв'язку під час подорожі по ЄС, та сплачувати ту ж ціну, що й вдома", - йдеться у спільній заяві Таяні, Муската та Юнкера.

Нагадаємо, 25 квітня Рада ЄС затвердила останній нормативно-правовий акт, який був необхідний для запровадження безкоштовного роумінгу в Євросоюзі з 15 червня.

Роумінг без додаткової плати поширюватиметься на людей, які живуть в Європі і подорожують в інші країни ЄС для роботи або відпочинку. Він також буде введений в Ісландії, Ліхтенштейні і Норвегії невдовзі після 15 червня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.