Дачні будинки буде легше перевести у статус житлових

Дачні будинки буде легше перевести у статус житлових
Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою дачні будинки стало легше переводити у статус житлових.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, - пише РБК-Україна.

«Спрощена процедура дозволить українцям, які мають намір перевести дачний або садовий будинок в житловий, оформити відповідну документацію без зайвої перевантаженості - звіту про проведення технічного огляду. Це насамперед усуне корупційну складову і можливість подвійного тлумачення і пов'язаних з цим зловживань», - наголосив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив введення обліку поверхневих водних об'єктів в Україні. В Україні цей облік не здійснювався з 1957 року. Передбачається, що нова система контролю наблизить українське законодавство до європейських стандартів.

«Це важливий крок для отримання сучасної, достовірної та точної інформації про поверхневі водні об'єкти України, яка необхідна для ефективного управління водними ресурсами. Це ще один черговий крок по впровадженню в Україні європейських принципів і стандартів управління водними об'єктами в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС», - нагадав глава Міністерства екології Остап Семерак.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дача
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дачні будинки буде легше перевести у статус житлових
15 червень, 2017, 08:00