Активіст описав, як на Волині уникають покарання за п'яне водіння

Активіст описав, як на Волині уникають покарання за п'яне водіння
Існує безліч схем, як уникати відповідальності по 130-й, керуючи автомобілем п’яним, - каже громадський активіст Олександр Ніколайчук.

Одну з них він описав у Facebook.

Публікуємо його допис без змін і правок:


Ще одну опишу на прикладі відомого випадку кількамісячної давнини, коли більше години поспіль відбувалося переслідування, як виявилося, капітана, начальника СРПП №1 Ківерцівського відділу поліції (сектор реагування патрульної поліції), заступника начальника Ківерцівського райвідділу поліції Віталія Олексюка (на фото), що перебував за кермом Mitsubishi на німецькій реєстрації, який утікав від переслідування поліцейських із Луцька і був затриманий, й результатом переслідування стала розбита поліцейська Toyota Prius.



Так, завдяки нашій громадській активності його вдалося звільнити з лав правоохоронців.

Повертаюся до схеми. На громадянина складаються протоколи по ч2 ст. 130-й КУпАПу (Керування в стані алкогольного сп’яніння), по ст. 122-2 КУпАПу (Невиконання водіями вимог про зупинку) та через більш, як два місяці, зовсім в іншому місці та за інших обставин по ст. 173 КУпАПу (Дрібне хуліганство).

Суддя Сівчук Андрій Євгенович, що розглядає матеріали двох різних справ, об’єднує в одне провадження та згідно ч2 ст. 36 того ж Кодексу приймає рішення притягнути порушника до відповідальності за правопорушення по статті, яке вважається більш серйозним, і де передбачається більш суворе покарання, а саме до 50 годин виконання громадських робіт. Відповідно у водія не вилучається водійське посвідчення на три роки, як і не відбувається поповнення бюджету на 20400 гривень. І, звісно, правопорушник (читайте - п’яний вбивця за кермом) виконання виправних робіт «порішає» за гроші.

Ну й наостанок, Управління патрульної поліції Луцька не є стороною по справі, а це означає, що немає кому навіть подати апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.

У мене в друзях є вдосталь нардепів, але прошу, нашого, луцького. Ігор Лапін, прошу, ще й як адвоката, озвучувати дану проблему відповідному комітету ВР, щоб напрацьовувати та вносити зміни.

Нічого немає сталого, от і норми КУпАПу потрібно редагувати:

а) щоб нині діючі наново набрані працівники поліції не розчаровувались у безрезультатності своєї діяльності та не звільнялися з лав правоохоронців;

б) щоб суспільство отримувало чіткі сигнали, що ми поступово малими кроками, але реформуємо законодавсвто таким чином, щоб злісні правопорушники не уникали відповідальності;

в) щоб виключити корупційну складову у судах та можливості зловживань та різнобокого застосування норм права, прикрити ще одну схему незаконного збагачення суддів та "рішал" адвокатів-посередників.

Ось Вам посилання на постанови суду іменем України, кому цікаво:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67009774
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67010115

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То що з цими рішеннями (постановами) не так? читайте кодекс УВАЖНО. Суд застосовує адміністративне стягнення за тяжкістю, а не як хочеться активістам.
Відповісти
Суддя хабарник, вся система пропитана корупцією, треба якось боротися з ними
Відповісти
До основного стягнення в цьому разі може бути приєднано одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень.

Тобто при бажанні можна і штраф виписати і прав позбавити.
Відповісти
Останні новини
У Китаї – вибух у дитсадку
15 червень, 2017, 15:20
Активіст описав, як на Волині уникають покарання за п'яне водіння
15 червень, 2017, 14:55