На Волині автобус із дітьми ледь не в’їхав у потяг

На Волині автобус із дітьми ледь не в’їхав у потяг
Водій, який здійснює перевезення дітей Лудинської школи Володимир-Волинського району, на залізничному переїзді в місті Устилуг грубо проігнорував правила дорожнього руху і ледь не врізався у поїзд. У салоні автобуса були школярі, які їхали на екскурсію. Машиніст подавав сигнали водію автобуса, як гудком так і жестами, але він ніяк не відреагував.

Інцидент трапився 13 червня, – пише БУГ.

На час літніх канікул деякі учні школи села Лудин Володимир-Волинського району відвідують пришкільний табір «Березина». 13 червня у них була запланована поїздка на сучасний насіннєвий завод у село П’ятидні та у пожежну частину в місті Володимирі-Волинському.

Усі школярі, що прийшли у цей день в табір, відправилися за запланованим маршрутом о 9-й годині. Автобус був справний, але водій на залізничному переїзді в місті Устилуг грубо проігнорував правила дорожнього руху і на великій швидкості рушив перед самим поїздом. З неофіційних джерел виданню стало відомо, що машиніст поїзда одразу ж зателефонував в поліцію.

«Діти були перелякані! Усі школярі стверджують, що ще б мить і поїзд зіткнувся зі шкільним автобусом. Дуже обурює поведінка водія шкільного автобуса, який несе пряму відповідальність за життя і здоров’я дітей. До того ж після зауважень вчителів він просто віджартувався і навіть не вибачився! Добре, що все скінчилося благополучно і автобус таки проскочив, а якби ні?! Страшно навіть уявити, які могли б бути наслідки! Дуже хочеться, щоб діти могли пізнавати свій край, зокрема і за допомогою екскурсій. Але хочеться бути впевненими, що їх життю нічого не загрожує», – пишуть батьки в листі на адресу видання.

Директору школи Людмилі Гладчук відомо про інцидент. Вона розповіла, що водій 9 років працює на цьому маршруті, а отже, досвід у нього є.

«Як він пояснив, при повороті перед ним їхала жінка на велосипеді і він свою увагу звернув на неї, проте не зауважив головного. Ми розуміємо батьків і просимо вибачення. Шофер теж вибачається і дякує Богу, що ангел-охоронець захистив його і всіх дітей», – зазначила Людмила Гладчук.

Зі слів керівника навчального закладу, водій пройшов медичний огляд. Шкідливих звичок чоловік не має, спиртним не зловживає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП, аварія, НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.