Через «ліві» квитки в маршрутках лучани наражаються на небезпеку, – Шелеп

Через «ліві» квитки в маршрутках лучани наражаються на небезпеку, – Шелеп
Квитки в луцьких маршрутках не відповідають вимогам законодавства, через що пасажири можуть не отримати страхові виплати.

Про це в себе на сторінці пише активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп.

За його словами, питання безпечності проїзду в громадському транспорту обговорювали під час засідання громадської ради при міському голові.

«Я підняв питання щодо квитків у маршрутках. Чи є ті листочки які іноді видають водії маршруток квитками і чи виплачуються по них страхові виплати у випадку ДТП? Питання актуальне в контексті частих ДТП за участь маршруток», – пише Шелеп.

За його інформацією, квитки не відповідають вимогам законодавства. «На перше питання відповідь чиновника підтвердила мої сумніви – ці папірчики не відповідають вимогам законодавства і їх квитками називати не можна. Управління транспорту ніби працює в цьому напрямку, щоб перевізники виробляли нові квитки, але як на мене то реакція на цю проблему дуже запізніла», – пояснює активіст.

«Складніше з другим питанням – міські чиновники не знають, чи страхові фірми виплачують людям страховки у випадках ДТП у маршрутках. Не володіють цією інформацією, бо це нібито не їх компетенція», – продовжує Шелеп.

«Я підозрюю, що саме через такі «ліві» квитки у людей можуть виникнути проблеми із страховкою. Адже цей нібито квиток ніяк не докаже що людина була пасажиром саме цієї маршрутки. Ще одне проблема – навіть ці «ліві» квитки ніхто з водіїв не видає. Вже з десяток раз були ситуації коли я, оплачуючи проїзд у маршрутці, просив про квиток. З першого разу ніхто з водіїв не розумів, що я від них хочу. Доводилось повторювати. Лиш після цього водії діставали із схованок оберемок квитків і розпаковували їх!!! Тобто вже декілька раз я був ПЕРШИМ пасажиром який вимагав квиток», – йдеться в дописі.

«І що виходить? Водії маршруток нікому не видають квитків. А це їх обов’язок! За цим ж хтось має слідкувати, в т.ч і пасажири які часто забувають про це. А що буде у випадку ДТП?» – резюмує Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через «ліві» квитки в маршрутках лучани наражаються на небезпеку, – Шелеп
16 червень, 2017, 11:23