Посол Польщі повідомив, коли в Україні зникнуть черги на кордоні

Посол Польщі повідомив, коли в Україні  зникнуть черги на кордоні
Питання черг на західному кордоні України вирішиться, коли держава отримає членство у Євросоюзі.

Про це заявив в інтерв'ю "Фокусу" посол Польщі в Україні Ян Пєкло, - пише ТСН.

"Проблема з кордоном зникне в принципі, коли Україна стане членом ЄС. Польща б цього хотіла, нам вигідно, щоб ви для початку отримали перспективу членства", - наголосив він.

За словами Пєкла, це точка зору будь-якої польської влади, зокрема і чинної.

"Зараз на кордоні є проблема з машинами. Частина українців їздить на машинах з польською реєстрацією, і кожні п'ять днів їм треба перетинати кордон, це генерує величезний трафік і призводить до тих самих черг. Якби ваш парламент зміг вирішити це питання, ситуація б набагато покращилася", - додав посол.

Окрім цього Пєкло нагадав, що Польща видала у кредит мільйон євро на покращення прикордонної інфраструктури з української сторони, що також має допомогти вирішити питання з чергами на кордоні.

"Крім того, курсує потяг Київ-Перемишль, будуть запущені ще поїзди Львів-Краків та Ковель-Холм, це дає можливість перетнути кордон без черг", - резюмував він.

Нагадаємо, 11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для України. Це була фінальна інстанція в отриманні дозволу перетинати кордон ЄС без віз. 

Таким чином, українці з 11 червня отримали право їздити до всіх держав Євросоюзу, крім Великої Британії та Ірландії, які мають особливі умови в Шенгенській угоді. Водночас вони можуть їздити без віз до чотирьох країн, які не належать до ЄС, але входять до Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. 

Переваги безвізового режиму відкриваються для власників біометричних паспортів. Громадяни, які мають чинну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка, також зможуть спокійно в'їжджати на територію ЄС після введення безвізового режиму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
черги зникнуть, коли в Україні сигарети будуть коштувати як у Польщі.
Відповісти
Останні новини
Посол Польщі повідомив, коли в Україні зникнуть черги на кордоні
16 червень, 2017, 12:33