Повідомили, скільки грошей держава винна за газ волинянам

Повідомили, скільки грошей держава винна за газ волинянам
Після завершення опалювального сезону, згідно рішення уряду, ТОВ «Волиньгаз Збут» повернув до державного бюджету в повному обсязі усю суму невикористаних волинянами субсидії, які використовували природний газ для індивідуального опалення.

Повернення склало 195 мільйонів гривень. В той же час держбюджет залишається винен «Волиньгаз Збуту» понад 600 мільйонів гривень за нараховані споживачам газу Волинської області пільги та субсідії.

ТОВ «Волиньгаз Збут» провів перерахунок по субсидіях для майже 45 тисяч споживачів блакитного палива області, у яких на особовому рахунку станом на 1 травня 2017 року обліковувалась переплата за послугу за рахунок наданої державної допомоги.

Загалом державну допомогу у вигляді субсидій нині одержує 166 тис. волинян, які користуються газом, тобто майже 70% споживачів блакитного палива області.

Майже третина з них за опалювальний період не використали усієї перерахованої їм суми субсидії на оплату послуг з газопостачання для індивідуального опалення. Ці кошти, згідно рішення Уряду, повинні бути перераховані товариством до державного бюджету.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 300 від 26.04.2017, після завершення опалювального сезону 2016-2017 років сума невикористаної субсидії в разі використання природного газу споживачами для індивідуального опалення, повинна бути повернута підприємством — виробником/виконавцем послуги до держбюджету. Далі, споживачі газу, у яких наявна економія, можуть звернутися до управлінь соціального захисту за місцем проживання для отримання частини невикористаної субсидії «живими коштами».

«Для тих споживачів, які економно споживали ресурс, згідно рішення Уряду, є можливість одержання частки зекономлених коштів. Усі подробиці можна дізнатися в місцевих органах соцзахісту, які здійснюватимуть перерахунок», - повідомив директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук.

Перерахування частини невикористаної субсидії здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. У свою чергу, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення повинні повідомити одержувачу субсидії про необхідність подання зазначеної заяви.

Між тим, значна частина споживачів, які отримували державну допомогу не лише не змогли зекономити, а й накопичили борги за блакитне паливо.

Насамперед це ті клієнти, які уже мали борг до моменту призначення субсидій, а також ті, які використали палива більше, аніж покриває розмір наданої субсидії та не сплачували частку обов’язкового платежу.

Для таких споживачів ТОВ «Волиньгаз Збут» нагадує, що з 1 травня органи соцзахисту населення будуть відмовляти в наданні субсидії абонентам з боргами за комунальні послуги терміном більше двох місяців не залежно від того, якою є сума заборгованості. Тому товариство радить волинянам завчасно подбати про оплату за використаний ресурс задля недопущення накопичення боргу та у зв’язку із цим припинення газопостачання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки грошей держава винна за газ волинянам
16 червень, 2017, 21:02
Помер Гельмут Коль
16 червень, 2017, 20:38