Андрій Садовий розповів, чому Львів не може позбутися сміття

Андрій Садовий розповів, чому Львів не може позбутися сміття
В Україні існує велика проблема – "політичне сміття". Саме це "політичне сміття" спонукало до того, що Львів знаходиться в дуже непростій ситуації.

Про це заявив засновник і голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на телеканалі "Нова Волинь", - пише Конкурент.

Андрій Садовий розповів, що, як і кожне місто, Львів мав базовий полігон, який обслуговував громаду, а саме Грибовицький полігон, який працював 60 років. Але рік тому цей полігон підпалили, в результаті чого тепер він заблокований. Суд заборонив його експлуатацію, не надавши місту іншої можливості, куди вивозити відходи, а громада міста кожного дня продукує 600 тонн сміття.

"Із того почалися всі наші проблеми, тому що, маючи в Україні 5 тисяч 500 полігонів, ми думали: "Ну добре, це тимчасова річ. Будемо вивозити на інші полігони". Але, як правило, та співпраця з іншими полігонами була недовгою, тому що зразу на ці полігони приїжджають представники правоохоронних органів і говорять: "Будете працювати зі Львовом, будете мати кримінальні справи і все, що з тим пов'язане". І таким чином нас почали "зажимати", – розповів мер Львова.

Андрій Садовий згадав і про рішення Луцької міської ради щодо заборони приймати будь-які побутові відходи з інших міст. Такі рішення, зі слів Садового, були прийняті у багатьох радах.

"Ми говоримо, що хочемо бути в Європейському Союзі, а це ж є цінності – братерство, взаємоповага, допомога, а натомість, коли хтось попадає в складну ситуацію, – "Ні, не будем помагати". Тому що ми ж просили насправді прийміть одну машину в день – відмовили. І ми фактично рік часу знаходимося в такій блокаді", – зауважив він.

На думку Андрія Садового, це метод політичного тиску, це метод політичного шантажу від тих людей, які сьогодні керують в країні. Тому що їм не подобається Садовий, їм не подобається "Самопоміч".

"Роблять різні фінти, щоб створити нам проблеми", – вважає він.

Проте львів'яни поставили собі дуже амбітну ціль – збудувати у Львові перший в Україні завод з глибинної переробки відходів і показати всім приклад.

Також очільник міста зазначив, що, якщо хтось висипає сміття за межами офіційних полігонів, то це є злочин, і за це треба карати. Зі слів Андрія Садового, у Львові є перевізники, які отримують кошти, і вони повинні вивозити тільки на сертифіковані полігони.

"Мені декілька разів показували приклади, коли, наприклад, в Одесі, знаходять купу сміття, а зверху лежить новесенька візитівка Андрія Садового. Таких випадків було достатньо. Для чого це робиться? Щоб в інформаційному полі кожного тижня звучало поєднання "Львів - сміття - Садовий". Це є така піар-технологія, щоб створити негативний імідж, "чорний піар". Це реалії такі, на це люди тратять дуже великі кошти, задіюються великі зусилля", – розповів Андрій Садовий.

"За свій 761 рік Львів пережив і війни, і пожежі, і Львів живий. А ті люди, які на нас нападали, де вони? Їх немає. Тому ми виживемо, ми будемо показувати успішний приклад, як правильно поводитися з побутовими відходами, і з інших міст з часом будуть до нас приїжджати переймати наш досвід", – зазначив Андрій Садовий.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красунчик Садовий!!!!!

Проблеми з сміттям - це не лише проблеми Львова, а всієї України в цілому!

Усі люблять Львів, усі знають, що воно одне з найбільш туристично-відвідуваних міст в Україні.

І замість допомоги, воно отримує лише тиск з боку держави.
Відповісти
Або він оскароносний актор і цинічний лицемір, або все таки великий молодець, мудра, інтелігентна людина...Я йому вірю!
Відповісти
Останні новини
Андрій Садовий розповів, чому Львів не може позбутися сміття
17 червень, 2017, 06:05