Через сморід «потрусять» села під Луцьком

Через сморід «потрусять» села під Луцьком
Перевірку очисних споруд, які знаходяться на території сіл поблизу Луцька, проведуть екологи.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Так, Державна екологічна інспекція в області, спільно з головним управлінням Держпродспоживслужби, управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації та керівниками районів, у межах яких зафіксовано запахи, повинні провести ряд планових перевірок та надати власні пропозиції щодо вирішення назрілої проблеми.

Представники відомств уже розпочали перевірки очисних споруд, які знаходяться на території Княгининівської об’єднаної територіальної громади, КП «Луцькводоканал», полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія». Також, дослідження спрямовуються на існуючі каналізаційні мережі та каналізаційно-насосні станції, що перебувають на балансі Гіркополонківської сільської ради та полігони твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району.

У результаті позапланової перевірки ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» представниками Держпродспоживслужби в області стосовно дотримання санітарного законодавства встановлено: санітарно-захисна зона для заводу, що повинна становити 300 метрів – не дотримана. Про це йдеться в офіційному листі начальника управління екології облдержадміністрації Дмитра Новохатського до голови постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Василя Столяра.

«Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТзОВ Біопаливно-енергетична компанія» відсутній, що суперечить вимогам Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Моніторинг стану атмосферного повітря в зоні впливу об’єктів за попередні роки не проводився, в порушення ст. 10 того ж Закону», – йдеться у листі.

Окрім того, проведеними лабораторно-інструментальними дослідженнями атмосферного повітря на вміст забруднюючих речовин встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій аміаку та сірководню поблизу житлової забудови села Гірка Полонка в межах санітарно-захисної зони та на відстані 520 метрів.

Директорам обох підприємств надано приписи щодо усунення причин та умов, які сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства. Результати ж інших досліджень та перевірок стануть відомі після 22 червня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сморід
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за скільки часу нічого не вирішилось толком.
Ужас,постоянний штин.
Відповісти