Доцент волинського вишу прикидався переселенцем, аби отримувати пільги

Доцент волинського вишу прикидався переселенцем, аби отримувати пільги
На Волині судили кандидата технічних наук, який заради пільг та соцвиплат підробив документи про статус переселенця з зони АТО.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду від 1 червня 2017 року, – пише Волинське агентство розслідувань.

Зокрема, чоловіка звинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1, 2 статті 190 (шахрайство), частинами 1 і 3 статті 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Ним виявився кандидат технічних наук, доцент кафедри «Комп’ютерна інженерія» Луцького національного технічного університету, який з 2012 року постійно проживав та працював у місті Луцьку.

Виявилось, що він, не живучи на тимчасово окупованій території України, районів АТО та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, не будучи внутрішньо переміщеною особою, у листопаді 2014 року звернувся до управління соцзахисту за отриманням щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Він видав себе за внутрішньо переміщену особу і надав підроблені копії документів. Більше того – доцент вказав, що не має у власності житлового приміщення, розташованого в регіонах, інших, ніж тимчасово окупована території України та райони проведення АТО. Та насправді він мав у власності житловий будинок, який він отримав у приватну власність 1 грудня 2014 року як спадщину за заповітом.

Зрештою, він написав відповідні заяви, тож йому призначили щомісячну допомогу внутрішньо переміщеній особі для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Таким чином, за період з 25 листопада 2014 року по 30 червня 2016 року в три етапи йому видали допомогу в розмірі 5281,19 гривні, вдруге – 5 326,81 гривень, а втретє – 3 507,48 гривень. Загалом — понад 14 000 гривень.

Згодом його запідозрили у махінаціях та викрили. Тож доцента ЛНТУ визнали винним у шахрайстві та підробці документів та присудили покарання у виді штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
14 000 грн -10 200 грн = 3 800 грн. - заробив
Відповісти
Доцент, крім штрафу, ще відшкодував всі збитки, які завдав державі.
Відповісти
Останні новини
Доцент волинського вишу прикидався переселенцем, аби отримувати пільги
19 червень, 2017, 15:54