У Києві демонтують низку пам'яток

У Києві  демонтують низку пам'яток
У Києві налічується 10 пам'яток і 18 пам'ятних знаків, які підлягають демонтажу згідно із законом про декомунізацію.

Про це розповів директор Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, - передає Еспресо.

"За підрахунками Інституту, за станом на 15 червня 2017 року Києві не демонтованими залишаються 10 пам'ятників і 18 пам'ятних знаків", - сказав В'ятрович.

Зокрема, скульптура автора роману "Як гартувалася сталь" Миколи Островського, радянського військового діяча Михайла Кирпоноса, кінна статуя Щорсу і скульптурна композиція екіпажу бронепоїзда "Таращанець".

Серед пам'ятних знаків демонтажу підлягають барельєф "Більшовикам 1918 року" в Печерському районі (завод "Арсенал"), барельєф Леніну на станції метро "Театральна", а також пам'ятна дошка міністру оборони СРСР Андрію Гречко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Демонтуйте, нарешті, той вірус на імення "вятрович", який намагається стерти з людської памяті цілі масиви історичної правди, і більше нічого "демонтовувати" не доведеться.
Відповісти
Починати декомунізацію з рад усіх рівнів.цій комуністичній заразі вже 100 років. відміняти усі закони що ті ради наприймали.На кожну краплину дощу закон не приймеш а для своіх кішень і наприймали.Украіну потрібно будувати на нових засадах,а вони реформують у своі кишені.Коли незнаєте як це робити ідіт геть,непотрібні ви людям Украіни.
Відповісти