Спіть, собачки: на КП «Ласка» виявили нарковмісні препарати

Спіть, собачки: на КП «Ласка» виявили нарковмісні препарати
У Луцьку на території комунального підприємства «Ласка» 19 червня виявили наркотичні препарати, яких немає у вільному обігу. Вони зберігалися разом із хачами, натомість директор підприємства Дана Новарчук заявляє про провокації та жадає, аби всі працівники пройшли тест на детекторі брехні.

Про це інформує Волинське агентство росзлідувань.

Заборонений препарат «Морфін» виявила працівниця — Любов Примакова. Її взяли на підприємство у якості представника громадськості, після протестів проти незаконної діяльності керівництва «Ласка», яке звинувачують у низці порушень. Активістка неодноразово заявляла про порушення, що систематично виявляли зоозахисники на території підприємства. Тож з 12 червня вона почала працювати на КП «Ласка» і взялася контролювати діяльність підприємства.

Таким чином, на території комунального підприємства у холодильнику, який знаходиться в адмінприміщенні поруч з веткабінетом, жінка знайшла поруч з продуктами кілька упаковок медикаментів. Серед них виявились 2 упаковки з ампулами нарковмісного препарату «Морфін». З’ясувавши, що цей препарат є забороненим для вільного обігу, вона одразу ж повідомила про порушення заступника міського голови Костянтина Петрочука. Разом з ним Примакова повернулась на «Ласку», аби зафіксувати порушення та викликати поліцію, адже даний інцидент є підставою для порушення кримінального провадження.

«Я одразу повідомила Петрочука сьогодні зранку, що в нас в холодильнику разом з продуктами, з ліками лежить речовина невідомого походження під назвою «Морфін». Він мені не повірив. Ми сіли в машину і поїхали аби все подивитись. Ці препарати лежали в холодильнику разом де й харчі. Тут взагалі немає окремого холодильника для медикаментів — тут усе на купу з протухшою сільодкою, вакцини залиті майонезом», – розповіла Любов Примакова.

Директор КП «Ласка» викликала поліцію і заявила, що це наклеп і провокація з боку зацікавлених осіб. Про це вона заявила і журналістам «Волинського агентства розслідувань».

«Якимось чином у даному холодильнику опинилися наркотичні препарати. У холодильнику, доступ до якого мали багато людей, в тому числі й усі працівники підприємства. Оскільки в нас немає багато коштів на холодильники для всіх потреб — він поділений на умовні відсіки: є нижня поличка, де працівник може поставити продукти, які він приніс, а частина для медикаментів, частина для продуктів. Тут стояли препарати, які треба зберігати у холодильнику. Всі інші препарати в нас зберігаються в операційній, ключ до якого має лише ветеринар», – повідомила Дана Новарчук.

Вона запевнила, що під час проведення операцій на території КП «Ласка» не використовують наркотиковмісних препаратів.

«В нас тільки є ліцензія на ветеринарну діяльність, де використовуються ті препарати, які дозволені до використання законодавством. Певно що це була якась провокація. Хто це зробив провокацію я не знаю, я хочу щоб всі працівники пройшли детектор брехні, ми його оплатимо для всіх працівників. В тому числі і для мене. Ми підозрюємо одну з працівниць, її дії такі дуже дивні, я не можу сказати напевно. Хай розбирається поліція», – заявила Новарчук.

На місце події одразу викликали слідчих-криміналістів, які зняли з холодильника відбитки пальців та провели усі необхідні слідчі дії. Неофіційно полісмени зауважили, що встановити, де й кому надавалась партія нарковмісного медпрепарату (медустанова, яка має дозвіл на призначення та видачу таких препаратів) встановити не так і важко, адже ці препарати за номером партії підлягають чіткій підзвітності. Більше того, підзвітності підлягають навіть порожні ампули, які після використання також обліковуються у медустанові.

Також варто зауважити, що препарат з нової партії і датований травнем 2017 року. В одній упаковці відсутні кілька ампул, скільки їх потрапило у вільний доступ, з чиїх рук та для яких цілей — встановлюватимуть правоохоронні органи. Примачук та зоозахисниці розповідають, що вже попередньо чули про те, що на КП «Ласка» використовують сильнодіючі препарати, якими забезпечує притулок одна з поплічниць директорки Дани Новарчук. Подейкують — жінка має відношення до медицини і цілком ймовірно, що має доступ до наркотиковмісних препаратів, які підлягають чіткому обліку та є забороненими у вільному обігу.

Тим не менш, сама Дана Новарчук заявляє, що наркотичні препарати на території КП «Ласка» їй підкинули, аби у такий спосіб посунути її з посади.

Тож нині цим питанням вже займаються криміналісти та правоохоронці.

Варто зазначити, що на території КП «Ласка» за останній місяць значно зменшилась кількість тварин — їх тут налічується трішки більше 100, куди поділись решта — невідомо. Однак, зоозахисники переконані, що більшість тварин — хворі, тож керівництво, аби не надавати цьому розголосу, активно нищить хворих собак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як вже набридли ці замовні статті, ці провокації, щотижня якісь супер-пупер шоково-сенсаційні новини про "Ласку" пишуть . Скільки можна? Не набридло ?
Відповісти
чоррррт. то там ще й хачів зберігають? живі хоч хачі?
Відповісти
Ісправді бридко читати.прийдіть і допоможіть.а не тільки казати, що брудно чи ще щось.
Відповісти
Останні новини
Спіть, собачки: на КП «Ласка» виявили нарковмісні препарати
20 червень, 2017, 02:18